enerji giderini %90 azaltan TÜRK buluşu!!!

fizik dunyasinda verilen enerji kadar is ortaya cikar. enerji hic bir zaman %100 olarak baska bir forma donusmez.. birazi isik v birazi isi ile dagilir. toplam giren den daha buyuk toplam cikan temel ve kuantum fiziginde mumkun olmadi..

ampullerin dusuk wat kullanmasina gelince.. ampullerde enerjinin buyuk kismi isiktan daha ziyade isi olarak yayilirdi. teknoloji gelistikce yayilan isi miktari dusurulerek isik miktari artiriliyor. dolayisiyla az enerji harcarken azalan enerji isik kismindan degil isi kismindan tasarrruf edilir. ..hani soguk isik diyorlar ya!!

icten patlamali motorlarin da en buyuk problemi yanan benzinin cok buyuk kismi isi enerjisi olarak kaybolur. cok az kismi ise hareketi saglayan gucu ortaya koyar.

eger bilimse isiginiz herseyi sorgulamak gerek. ancak daha once milyonlarca kez denenmis kuralllarin esnetilebilecegini dusunmek biraz fazla zorlama olur.

halep orda ise arsin burada.

saygilarimla
 
arkadaşlar, yaptıklarımızı neden bir anda hayali olarak görüyorsunuz. şimdi bu buluşu yabancılar yapmış olsaydı ve şöyle demiş olsalardı:

biz bir uçak yaptık ve yakıtsız çalışıyor.

biz buna gülermiydik yoksa
helal olsun bu adamlar yaparmı yapar mı derdik.

gülenler kendilerine göre haklı olabilirler? ya olurmu böyle şey diyebilirler. çünkü görüş mesafesi gördüğü uçakların çalışma prensibi kadar. ki bunları eleştirmememk lazım sonuçta o insanların dünya görüüşü bu şekilde.

diğerleri buluşun faydalarını araştırır ve güzel bir buluş olmuş ve gelişmeleri izleyerek olayın değerlendirmesini yaparlardı. ne zaman hayata geçeçek ve nasıl kullanım kolaylığı olacak derlerdi.

zaten yakıtsız uçaklar şu anda hayatımızda yıllardır var.planörler:)

arkadaşlar lütfen saygılı olalım. insanlar ciddi şekilde emek harcamış ve bir madde geliştirmişler. ve insanların kullanımına sunmuşlar. üniversite onaylı testleri yapılmış kabul edilmiş bir buluş. inşanlar sallamadan üretmişler ve buluş ortaya çıktıktan sonra açıklama yapmışlar.

ben burda şunu düşündüm. ekonmik maliyeti yapılan yatırıma ne oranda faydası olur. ve ne sürede amorti eder.
ve ben şu anda HIM ile ilgili bir çalışma yapıyorum. sonuçlandığında burada sizlerle paylaşırım.

ama lütfen biraz insanlarımıza saygı gösterelim.

iyi çalışmalar diliyorum.
 
buradaki olayda,verilenden fazla alınma olayı yok.Yüksek oranda tasarruf var.ısının fazla açığa çıkmasıyla,verilenden fazla enerji alınmış gibi olmasının sebebini de moleküler rezonans olarak açıklamışlar.fizik bilginiz iyiyse,o sitedeki üniversite raporunu okursanız,aha iyi anlarsınız.Şöyle düşünmek lazım,ben generatöre 5 kw lık yakıt harcarsam,4,5 kw tan fazla alamam.Bu da kayıp var demektir.Bu durumda aslında enerjiyi dönüştürürken hep zarar ediyoruz.Böyle düşünüyoruz çünkü generatörün yakıtının parası cebimizden çıkıyor.Ama güneş ve rüzgar enerjisi için bedava diyoruz,sınırsız diyoruz.Verimli diyoruz.Çünkü parası bizden çıkmıyor.Eğer sadece rüzgar enerjisinden elektrik üretmemiz mümkün olsaydı,enerji üretmek istediğimiz yerde ise o sıralar rüzgar olmasaydı ne yapacaktır?Rüzgar üretmek için harcayacağımız parayı düşünsenize,belki de en pahalı enerji üretme yöntemi olurdu.Ya da suni bir güneş yapıp,bununla elektrik üretmek istediğimizi düşünürsek,bunun ne kadar pahalıya mal olacağını düşünün.
Sizce hidrojen ve oksijen elemenlerini bir araya getirip,bunu kilometrelerce uzağa taşıyarak,uygun bir eğimden akıtıp,sonra barajlar vasıtasıyla elektriğe dönüştürmek ne kadar ekonomik?
Bunları şunun için yazıyorum.Gördüğümüz gibi, biz elektrik üretirken,ya da enerji dönüştürürken,evrenin ve evrenin bazı nimetlerinden yararlanıyoruz.Bedava olan güneş,bedava olan hava akımı,bedava olan su gibi.Bunların üretilmesinde bizim hiç bir katkımız ya da ödediğimiz bir bedel yok.Bu kimine göre doğanın nimeti,kimine göre,tesadüf,kimine göre de Bir Yaratıcının lütfudur.Ama sonuç aynı.Maddelerin,varoluş/yaratılış özelliklerinden yararlanıyoruz.
Şimdi bazı bilimadamları,öyle bir madde bulmuş ya da öyle maddeleri karıştırmış olsunlar ki,bizim bilmediğimiz özellikleri olsun.Tıpkı,belki de geçmişi 100 yılı bile bulmayan,güneş ışığından elektrik üreten maddelerin,daha önceden bilmediğimiz özelliği gibi,tıpkı iki tane kıytırık metali uc uca birleştirip(termocouple) ısıtınca elektrik üretme özelliğini daha önceden bilmediğimiz gibi...
işte bu vatandaşlar diyor ki,ben daha önceden bilinen maddeleri,daha önceden bilinmeyen oranlarda,daha önceden bilinmeyen bir teknikle birbirine kattım.Buna elektrik verince,daha önceden bildiğimiz maddeler gibi ısınıyor ama,bunda moleküler rezonans özelliği yoğun bir şekilde görüldüğünden dolayı,diğer bildiğiniz maddelere göre daha fazla ısı yayıyor.Nasıl ki cilalı taş devrinde insanlar krom nikel tele elektrip verip ısınmak yerine,odunları birbirine sürtüyorduysa,şimdiki insanlar da bu maddenin bu özelliğinden yararlanıp,1 amper 220 volt verip bu madde ile ısınmak yerine, krom nikel tele 10 amper 220 volt verip ısınıyorlar.
Adamların İDDİASINDAN benim anladığım bu.Yoksa ki ben bu yazıdan,biz bi şey bulduk,1 verip 10 alıyoruz demiyorlar.
Tekrardan inşaallah iddiaları doğrudur diyorum.Hem ülkemiz,hem dünyamız için çok önemli bir adım olurdu....
 
temel fizik kurallarina aykiri seyler ile vakit gecirip durmayin..
olmaz boyle sey.. zaten olsa idi adamlar dunyanin en zengin adami olurlardi hem de bir gunde.. buluslari uzrinden kac gun gecmis????
:mad:

denizliye hiç gittinmi adamlar zaten zengin boş işlerle uğraşmıyorlar yani
 
Değerli arkadaşlar geçen günlerde hibrit aydınlatma diye bir konuyu sitede dile getirmiştim.ama malesef o kadar dikkat çekmedi.Bazı arkadaşların dediği doğrudur.yüzde 80 enerji tasarrufu yapıyormuş.üç gün önce basında çıktı, marschall boya fabrikası hibrit aydınlatma sistemine geçmiş.yüzde 80 tasarruf yaptık diyorlar.saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,897
Mesajlar
921,449
Kullanıcılar
451,043
Son üye
muygunn4545

Yeni konular

Geri
Üst