entes kondastör sorunu

Katılım
28 Tem 2008
Mesajlar
311
Puanları
1
arkadaslar panomuzda 6 ad. 25 kw kondastörümüz arıza nedeniyle degistirdim ve bunun yerine entes marka kondastör kullandım ve bunlar 1,5 ayda arıza yaptı yine 6tane aldım ve 2 ay sonra yine arıza yaptı suan elektronikon kullanıyorum ve sorun yok bu neyden kaynaklanıyor acaba.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
imal tarihlerine baktınmı dedıgıne gore fabrıka hatası ama sanmam sen devreyı bı kontrol et istersen
 
ELECTRINICON konusunda lider ben aynı panayo 4 farklı marka kondansator taktım entes ler çok dangirik duyumlar ne kadar dogru bilmem çin malı diyolar
 
Şebeke voltajınız, kondansatör etiket voltajından yüksek ise doğal olarak kondansatörler yıpranır.
Elektronikon kondansatörleriniz sanırım güçlendirilmiş tip. Bu yüzden de daha dayanıklı.
 
Kondansatörlerin çalışma gerilimini bi mukayese et, elektronicon lar 415 yada 440 v olabilir . Tesisinde aşırı gerilim yada harmonik sorunu var. Bahsettiğin sorun çok kısa zaman diliminde oluşuyor. Farklı markalarda bu kadar kısa sürede ardışık arıza nedeni ancak gerilim peak leri olacaktır.
 
hayır arkadasım hepsi 400 volt enteste 400 volt enteslerde sorun var sanırım işletmemde 400 volt olup 5 senedir kulladıgım kondastörler var.
 
hayır arkadasım hepsi 400 volt enteste 400 volt enteslerde sorun var sanırım işletmemde 400 volt olup 5 senedir kulladıgım kondastörler var.
arkadaşım kondansatörün ömrünü ortam ısısıda belirler.birtakım kondansatörlerde üst sıcaklık 55 santigrad derece iken bazısında 40 santigrad derecedir.ısı sınıfı 40 santigrad derece olan daha çabuk arıza görür.
kolay gelsin
 
Yıldırım bey le görüşmeni tavsiye ediyorum entes müşterisini yarı yolda bırakmayan teknik ve ticari ahlakıyla öne çıkmış bi firmadır , ayrıca kondansatörleri çinde değil avrupada yapılıyor siemens ducatı gibi diğer kaliteli markaların yapıldığı fabrikada imal ediliyor . Hem bu ürünler zaten garantili forumda bilen bilmeyen herkes bişeyler yazabiliyor. Izmir blg. Md. Yıldırım bey e ulaş internetten izmirin tlf. Al. Bizzat gelip ilgilenecektir. 400 v rms yani ölçü aletleri ile ölçülen ortalama karekök değer dir. çok kısa sürede bozulma sorunu aşırım gerilim ve gerilim harmoniklerinden kaynaklanıyor. Bunu voltmetrelerle göremezsin. Arızayı bu yönde araştırman kısayoldan çözüme ulaştıracaktır. Ayrıca entes rg3 12c rölen varsa harmonik menüsünde gerilim harmoniği parametresini %3 e çek, o default olarak %7 ye ayarlı , %3 iken harmonik alarmı alırsan bu istenmeyen bi durumdur ve sorunu yakalamış olursun. çözüm için ergun elektrikten destek alabilirsin. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,901
Mesajlar
921,506
Kullanıcılar
451,049
Son üye
storiesig

Yeni konular

Geri
Üst