Eplan 8 Otomatik malzeme listesi çıkartma yardım

Katılım
18 Kas 2007
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar;
Arkadaşlar benim bi sorum olacak yardım ederseniz sevinirim. Eplanda çizilmil 20,30 sayfalık bi projenin komple mazeme listesini otomatik olarak çıkartabilirmiyiz. Yapabiliyorsak nasıl yapabilirim.Teşekkürler.
 
Merhaba arkadaşlar;
Arkadaşlar benim bi sorum olacak yardım ederseniz sevinirim. Eplanda çizilmil 20,30 sayfalık bi projenin komple mazeme listesini otomatik olarak çıkartabilirmiyiz. Yapabiliyorsak nasıl yapabilirim.Teşekkürler.

Evet çıkartabilirsin öncelikle hangi versiyonu kullandın bu versiyona göre bilgi verebilirim.. Ve malzeme part datan ne durumda yani kütüphanen boşsa bişey yapamazsın. Malzeme eklemen lazım ve kütüphaneni geliştirmen gerekiyor dostum.
 
Çok teşekkür ederim dostum saolasın, kullandığım versiyon EPLAN Electric P8 1.8.6 , kütüpane olarak eplan içindekini kullanıyorum ve gerek duydukca kendim çizip lamız olduğunda kullanmak için sembol olarak tanımlıyorum.Malzeme ismi olarak bi datam yok ama bunu nasıl oluşturacagmı ve prje çizimi bittikten sonra nasıl malzeme listesi çıkaracağımı yardımlarınızla öğreneceğim inşallah.Sizin için bi mahsuru yoksa bunu birde görüntülü veya video ilede anlatabiirmisiniz?Yardımın için teşekür ederim kardeş.
 
Dostum nasıl yapacaz bu otomatik liste çıkartmayı ?
 
Tamam dostum videoyu sonrada eklesen olur.Anlatman mümkünmü biraz.
 
Merhaba kardeş;
Müsait olduğunda bi anlatırsan sevinirim.
 
Merhaba arkadaşlar ismim gürhan
eplan p8 le ilgili bir sorunum var. şimdi ben proje çizdiğimde part listesi oluşturtuğumda listede " device tag - designatıon - typ number - supplier " kısımları boş kalıyor hiç birşey yazmıyor. şöle anlatayım ben şimdi proje sayfasına "projet data - dıvece " den malzeme ekldiğim zaman part
listesi olşturduğumda malzemenin tüm bilgileri çıkıyor. Ama araç çubuklarındaki kısayol lardan symbol kısmından giripte herhangi bi malzeme seçipte part listesi oluşturduğumda listede hiç birşey gözükmüyor. ancak eklediğim malzemenin üstünde özelliklerine girip (parts(DT) kısmından malzemeye herhangi bir kod girdiğim zaman ve part listesi oluşturduğum zaman listede sadece ürün kodu ve adedi kısmı doluyor diğer alanlar boş kalıyor. benim anlamadığım diğer alanları nasıl doldurabilirim??? bu kanuda yardıma ihtiyacım var :)
 
ya bu konuda benimde bazi sorunlar var lutfen yardimci olursaniz sevinriim.
 
malzemenin part management kısmında tüm bilgilerinin tanımlanması gerekiyor.
yoksa sadece kodu girilerek bilgiler gelmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,897
Mesajlar
921,435
Kullanıcılar
451,042
Son üye
a.erdalbayram

Yeni konular

Geri
Üst