Erbil'de çalışmak

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar. Ben bir iş teklifi aldım Kuzey Irak Erbil'de bir iş.1000 dolar ücret,sigortasız olacakmış. Erbil güvenli bir bölge mi bilemiyorum hem de sigortasız olmak aklımda soru işaretleri bıraktı.
 
Sigorta bile yapmayan bir firmanın, iş sonunda o parayı bile ödeyeceğinin ne garantisi var ki. Kaldı ki o kadar riske rağemn verdikleri para da para değil.

Bazı büyük firmalar güvenlik gerekçesi ile kendi elemanlarını göndermiyorlar Irak a. Ya da çok zorda kalırlarsa bir güvenlik firması ile anlaşılıyor.

Kısacası üzerinde düşünmeye bile değmez.
 
yurt dışı olunca sigorta olmuyor diye duydum ben de ondan paylaşmak istedim .
 
Yurt dışında çalışırken sigorta problemi doğaldır, bazı şirketler kendi bünyelerinde sigortalı gösterebilirler de, 1000 dolar maaş için Erbile gidilmeyeceği çok açıktır. Düşünmeyiniz bile. Bu arada sigortasız çalıştığınız her dönem devlete sgk prim borcunuzda işleyecektir. Bunuda hesaba katmak gerekir. İşsiz insanların sgk ya prim ödemek zorunda kaldığı güzel bir ülkede yaşıyoruz. Tavsiyem şantiye türü işlerden başka alanlara yönelmek daha iyi olur... Boşuna insanlar otomasyona programlama yönelmiyorlar, çoğu şantiyede çalışmak istemediği için bu durum yaşanıyor...
 
Yurt dışına gidiş işkur veya sgk aracılığı ile olmalı..sigorta olmuyor diye birşey yok..
Bildiğim kadarı ile Irak la sosyal güvenlik anlaşması yok ama,
sgk aracılığı ile gidilirse kazalara karşı sigortalı oluyorsunuz..
diğer taraftan Irakta çalıştığınız sürece sgk ya isteğe bağlı ödüyorsunuz ve bu isteğe bağlı ödemeler ssk ya ödenmiş gibi oluyor..
yani bağkur kapsamında olunmuyor..dolayısı ile bu avantajdır..
işin özeti yurtdışına sgk aracılığı ile resmi olarak çıkıp çalışan sanki burada ssk lı çalışıyor gibi olur..
sigorta açısından hiçbir şey yapılmaz ise kaçak çalışmış durumda olursunuz..
 
Ek olarak;
isteğe bağlı ödeme ayda en az 300 tl dir..maaş belirlerken bunu da hesaba katın..
 
Yasiniz kac bilemiyorum, ancak orada cok sikilabilirsiniz, sosyal hayat sifir.. Tabi eger alisveris merkezleri sosyal hayatlarinin da merkezi olanlardansaniz, o zaman baska.. ama söyle rahatca oturabildiginiz bir cafe bulamazsiniz, belki bir belki iki. kebapci cok, her gün kebap yemek isterseniz. sinema yok. olsa da hangi film gelir bilemem.. insanlar cok mutaassip, dindar olduklarindan degil, yalan o, dünyalari kapali. Bir kac otele gideceksiniz, sosyallesmek icin, orada da aldiginiz 1000 dolari birakacaksiniz. sokaklarda arabaniz yok ise isiniz cok zor, yürüyecek kaldirim bulamazsiniz, arabasi olan icin yaratilmis bir dünya gibi…

bazen camur yagar, yazlari hava 50 dereceyi bile bulabilir, tozla yasayacaksiniz…

orada kimsenin sigortasi yok, calisma iliskileri cok kötü, mazlumun hakkini aramasi nereseyde imkansiz… mahkemeye düsmeyi, veya orda hakkinizi aramayi hic istemezsiniz, cünkü sonuc bellidir.. her yerde para konusur.. o yoksa yüzünüze bakan olmaz..

aldatilma, ortada kalma, hatta bes parasiz hale gelme, lütfen bari beni türkiyeye gönderin seklinde konsolosluk kapisini asindirma, hic de rastlanmadik olaylardan degildir.

türkiye insanlarini neden oraya yönlendiriyor, ben bunu anlamis degilim… kanunsuz bir yer.. hep tanidik, aile, klan baglantilari ile isler yürür…

iste böyle… kendi ülkenizde "efendi" gibi, ve "efendi" kalarak hayatinizi kazanin derim. bir is bulmak icin gereken donanimi kazanmak icin her seyi yapin, her zaman her an ögrenin, ögrenmek icin bakin dünyaya, kendinizi gelistirin, ondan sonra bütün dünya sizin, buna emin olun…

selamlar, sevgiler



Merhabalar. Ben bir iş teklifi aldım Kuzey Irak Erbil'de bir iş.1000 dolar ücret,sigortasız olacakmış. Erbil güvenli bir bölge mi bilemiyorum hem de sigortasız olmak aklımda soru işaretleri bıraktı.
 
Kuzey Irakta kaç işçimiz çalışıyor ve yüzde kaçı resmi yollardan gitmiş..
bunun sayısı nedir acaba...
 
anladım. Ben teknik olarak bu işi bilsem de uygulamada sıfır sayılırım. Beni bu konuda 3-5 taşıyıp kendimi geliştirmeme müsade eden yerler nasıl olabilir.
 
Valla abi bilmiyorum kaç kişi yasal yolla gitmiş ama yolunu kaybedenlerin çoğu orda :) . Asker kaçağı,ülke düşmanı... Sigorta sorun,yaşam kosulları sıkıntılı.100 kişi aynı yerde yatıp kalkıyor aynı lavaboyu kullanıyor ve temizlik sıfır.

- - - Updated - - -

Valla abi bilmiyorum kaç kişi yasal yolla gitmiş ama yolunu kaybedenlerin çoğu orda :) . Asker kaçağı,ülke düşmanı... Sigorta sorun,yaşam kosulları sıkıntılı.100 kişi aynı yerde yatıp kalkıyor aynı lavaboyu kullanıyor ve temizlik sıfır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,889
Mesajlar
921,369
Kullanıcılar
451,032
Son üye
ercango

Yeni konular

Geri
Üst