Ev için kompanzasyon düzenlesek ekonomi yapılabilirmi

Sayın GEZER yazınızın son kısmı gerçekten çok önemli bende faturamı sizin belirttiğiniz çizgide kontrol edeceğim.Tasarruf konusunda saat 22 den sonra çamaşır veya bulaşık makinasını çalıştırarak , birde 17:00 / 22:00 arasında kuvvetli alıcıları kullanmayarak ancak tasarruf ediliyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Cevapların tamamını okumadım ama, eski çalıştığım fabrika da şöyle bir şey yapmıştım. 2 analizatör, 2 aynı güçte su ısıtıcısı, 2 eşit su dolu kap, aynı şebekeden eşit kablo ile besledim. Birine kontaktör ,zaman rölesi kondansatör ilave ettim. Kondansatör lü analizatörün bir miktar daha az Kw/h yazdığını gördüm.
Fabrikada kompanzasyon sistemi var. Trafoda var. Haliyle voltaj 220-240 volt arası.
Mantık olarak düşünüldüğünde şebekenin düzensiz voltajın düşük olduğu hatta bağlı ev tesisatlarında faydalı olabileceğini düşünüyorum. Fakat ne kadar katkı sağlar bilemeyeceğim. :)
Ekonomiye katkı için fikir olarak düşünürsek mahalle aralarındaki trafo köşklerine, kaldırım kenarlarındaki dağıtım panolarına belki olabilir.:confused::D
 
Arkadaşım sana katılıyorum. hiç bir şey yapmasına gerek yok. nurkon kardeşim bir işletmede çalışıyorsa kompanzasyon devreye girdiğinde şebekeden çekilen akımın düştüğünü görecektir.
 
SYN ZOR BEY ben piyasada hizmet veren bir firmanın sahibiyim siz benim yazılarımı tam okumamışsınız gibi geldi bana 1. sayfada gerekli açıklamayı formülasyon olarak yazdım dikkate alıranız konu daha iyi anlaşılır

atrıca ben şurayada takıldım:::::: Cevapların tamamını okumadım ama, eski çalıştığım fabrika da şöyle bir şey yapmıştım. 2 analizatör, 2 aynı güçte su ısıtıcısı, 2 eşit su dolu kap, aynı şebekeden eşit kablo ile besledim. Birine kontaktör ,zaman rölesi kondansatör ilave ettim. Kondansatör lü analizatörün bir miktar daha az Kw/h yazdığını gördüm.

omik yük nasıl nasıl
endüktif üretir?
 
Bu konuya yanıt olarak verilmiş cevapların (yorumların) tamamını okumadığımı belirtmiştim zaten. Okuduğum yorumlara istinaden yazdım ve akabinde yapmış olduğum bir deneyi sizlerle paylaştım. Artık omik yük endüktif mi üretiyor yoksa; kondansatör mü depoladığı elektriği deşarj ediyor da analizatör bir miktar daha az Kw/h yazıyor. Bu da ayrı bir araştırma konuşu olabilir. İyi çalışmalar dileği ile...

 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,726
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst