Selamlar, baştan sonu güncellemelerinizi okudum. Ayı olayı 2017 yazından beri bende yaşamaktayım. Hatta bunu ilk fark ettiğim zaman Bodrum'daydım. Farklı teoriler üzerinde durdum, sonunda bir kaç kaynağa ulaştım. Şuan Ankara'da ikamet etmekteyim ve burada da yaşıyorum (Bodrum'a kıyasla inanılmaz düşük orada). Şalterleri indirince geçti demeniz beni gerçekten çok şaşırttı çünkü ben elektrik kesintisi olduğu zaman bile duyuyordum.Yeni güncelleme, dairelerin şalterini indirdik ve ses kesildi. Hepsini aynı anda indirdik o yüzden hangisinde olduğunu bulamadık ama 24. Daireden aşağıda olan evde çalışan bir şey olduğunu tahmin ediyoruz bu gelişme neticesinde. 24 numaradan (her katta 2 daire var) aşağıda çalışıp sadece bizim daireye yansıyan bu ses ne olabilir alt katımızda ve yan dairemizde ses yok.
Haklısınız suçlu buzdolabıymış, olayı bir ay kadar önce çözdük, Dairelerin şalterlerini teker teker indirdik ve 21 numaralı dairedeki şalteri indirince rahatsız edici ses kesildi. Tekrar kaldırdık çalışınca yine indirdik yine kesildi ve net olarak emin olmuş olduk, fakat işin ilginç olan kısmı 21 numaralı daire bizim 5 kat altımız ve çapraz dairemiz. Yine de oradan geldiğinden emin olunca rica edip eve girdik, buzdolabı birkaç aydır bozukmuş, dolabı duvardan çektiler ses kesildi. Yine işin ilginç tarafı dolabın dayandığı duvarla bizim evimizin hiçbir fiziksel bağlantısı yok çünkü mutfak zıt yönde bir cephede ama o dolabın sesini sadece çapraz ve 5 kat üstünde olan biz duyduk, dolabı yaptırdılar sanıyoruz çünkü bir daha o sesi duymadık.Buzdolabı motorunun titreşim yapması ve eğer dolap duvara tam dayalı ise sesin duvar üzerinden iletilmesi neticesinde o sesin vınlama olarak odada duyulması olasıdır ve bu ses her yerde değil de sadece alt oda yada üst odada yada yan odada daha fazla duyuluyor olabilir.
Haklısınız suçlu buzdolabıymış, olayı bir ay kadar önce çözdük, Dairelerin şalterlerini teker teker indirdik ve 21 numaralı dairedeki şalteri indirince rahatsız edici ses kesildi. Tekrar kaldırdık çalışınca yine indirdik yine kesildi ve net olarak emin olmuş olduk, fakat işin ilginç olan kısmı 21 numaralı daire bizim 5 kat altımız ve çapraz dairemiz. Yine de oradan geldiğinden emin olunca rica edip eve girdik, buzdolabı birkaç aydır bozukmuş, dolabı duvardan çektiler ses kesildi. Yine işin ilginç tarafı dolabın dayandığı duvarla bizim evimizin hiçbir fiziksel bağlantısı yok çünkü mutfak zıt yönde bir cephede ama o dolabın sesini sadece çapraz ve 5 kat üstünde olan biz duyduk, dolabı yaptırdılar sanıyoruz çünkü bir daha o sesi duymadık.
Garip gelecek belki ama 5+1 ses sistemlerinin bas veren bufferı bazen bu seslerin sebebi oluyor,evimde kurulu pek kullanmam hatta hiç kullanmam ,fakat bazen yere konan bu cihazların çevrede alt katta üst katta anlamsız uğultulara seslere binanın yapısıyla da alakalı rahatsızlık verdiğini gördüm.Kolay gelsin.