Evde pcb üretimi için yazıcı önerisi.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deepsoul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deepsoul

Üye
Evde pcb üretimi için lazer yazıcı arayışına girdim ve biraz kafam karıştı bu konuda benden daha tecrübeli insanlar vardır blogda evde pcb üretimi yapan kişiler ne tür marka ve yazıcılar kullanıyor öğrenmek istedim. Öğrenciyim bütçe dostu tavsiyeler çok iyi olur.

güzel insan, iyi bir izleyici olarak lazer kazıma işlemi epey zahmetli geldi bana, hele delikleri elle delme filan. onun yerine cnc kazıma ile daha kolay gibi geldi bana

güzel insan, iyi bir izleyici olarak lazer kazıma işlemi epey zahmetli geldi bana, hele delikleri elle delme filan. onun yerine cnc kazıma ile daha kolay gibi geldi bana
Üstad, sanırım arkadaşımız normal (kağıda yazan) türde lazer yazıcı arıyor. Toner transfer yolu ile PCB üretmeyi amaçlıyor olmalı.

Toner transfer yöntemi ile pcb yapmak için evdeki hp laserjet 1020 yazıcıyı kullanıyorum.

%95 oranında kaliteli baskı alıyorum. Çalışmalar smd değil. Dip malzemeler ile denemeler yapıyorum.

Baskı kalitesinde transfer için kullanılan kağıt da önemli. Ben kuşe kağıt kullanıyorum. Belki transfer kağıdı kullanılsa daha kaliteli olabilir.

Mesela aşağıdaki projedeki pcb ilk denemelerimden biri idi.

Teşekkürler öncelikle yorumunuz için lakin o makineler bütçemi zorluyor açıkcası başta ben de o tür bir kurulum düşündüm ama geleneksel yazıcı ile baskı yöntemleri bana daha uygun ve bütçe dostu geldi.

Üstad, sanırım arkadaşımız normal (kağıda yazan) türde lazer yazıcı arıyor. Toner transfer yolu ile PCB üretmeyi amaçlıyor olmalı.
yanlış anladıysam affola. konu sahibi yanlış anlayıp yanlış cevap verdiysem özür dilerim. bu arada @serkan_48 ustamızın dediği hp 1020 en ucuz en sağlam makine, hp nin başka bir modeli vardı çok ekonomik olduğu için hp piyasadan sildi.
Teşekkürler öncelikle yorumunuz için lakin o makineler bütçemi zorluyor açıkcası başta ben de o tür bir kurulum düşündüm ama geleneksel yazıcı ile baskı yöntemleri bana daha uygun ve bütçe dostu geldi.

Toner transfer yöntemi ile pcb yapmak için evdeki hp laserjet 1020 yazıcıyı kullanıyorum.

%95 oranında kaliteli baskı alıyorum. Çalışmalar smd değil. Dip malzemeler ile denemeler yapıyorum.

Baskı kalitesinde transfer için kullanılan kağıt da önemli. Ben kuşe kağıt kullanıyorum. Belki transfer kağıdı kullanılsa daha kaliteli olabilir.

Mesela aşağıdaki projedeki pcb ilk denemelerimden biri idi.

BROTHER HL-1211W marka bir yazıcı almaya karar verdim. HP'nin lazer serisi modellerine göre çok büyük farklar olmasa da, Brother yazıcılar benzer kalitede baskı sağlıyor ve özellikle muadil toner konusunda çok daha ekonomik bir seçenek sunuyor.
Baskı kağıdı olarak Tanex marka etiket kağıdı kullanacağım. Çıkardığım devreleri plakete aktarmak için ise Olimpia marka laminasyon makinesinden faydalanmayı planlıyorum.

Bende ilk başta ütü kullanmıştım. Sonradan arızalı bir mapilam laminasyon makinası buldum tamiratını yaptım daha çok verim aldım.

BROTHER HL-1211W marka bir yazıcı almaya karar verdim. HP'nin lazer serisi modellerine göre çok büyük farklar olmasa da, Brother yazıcılar benzer kalitede baskı sağlıyor ve özellikle muadil toner konusunda çok daha ekonomik bir seçenek sunuyor.
Baskı kağıdı olarak Tanex marka etiket kağıdı kullanacağım. Çıkardığım devreleri plakete aktarmak için ise Olimpia marka laminasyon makinesinden faydalanmayı planlıyorum.
Lazer yazıcının kaygan, parlak türdeki kağıtlara yazma performansı nasıl; bunu bilmelisiniz. Kağıdı çeken mekanizma bu türde kağıtları makineye düzgün çekebiliyor mu? Toner kağıdın yüzeyine eşit, homojen biçimde yayılıyor mu? Toner yoğunluğu yeterli mi?

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,245
Son üye
Mefizyo

Yeni konular

Geri