yavuz31
Usta Üye
selam;sokak tedaş direklerinde 5 tel vardır 3 faz r-s-t 1 nötr 1 sokak lamba fazı gündüz elektrik olamz sokak lamba fazında gündüz gece duyarlı fotosele bağlıdır akşam hava karardımı sokak lamba fazınada elektrik gelir sabah güeş doğdumu söner.veya zaman saatine bağlıdır
1-teknikerlik okuyorum diyosunuz merak ettim lisede hiç staj yapmadınızmı
2-hava hattı özellikle eve gelen ana kablo asla ttr olmaz ancak nya veya nym olur
3-direk tepesindeki yumarta şekli dediğiniz fincan (izalatör)dür
4-ev müstakil ise 1 faz 1 nötr gelir 220 volt
5-3 cü uç ya boştadır ya halat olarak kullaılmış yada ev 2 katlı 2 ci fazdır
6-2x2.5 mm kablo asla çekilmez en düşük kesit 6 lık tır
7-1 katlı müstakil evlere dam direğinden 2x6 nym 1faz 1 nötr kablo çekilerek elektrik alınır
8-2 katlı evlere 3x6 ama ben 4x6 nym tavsiye ederim 2 faz 1 nötr
9-3 katlı evlere 4x6 nym 3 faz 1 nötr direğe ayrıca pano monte edilir 3x 63 nh bıçaklı sigorta konulur pano içerisine
10-sayaç monofazedir 4 uçludur 1 faz giriş 2 faz çıkış 3 nötr giriş 4 nötr çıkış faz çıkış ve nötr çıkış linye panosuna gider yani ev içerisindeki sigortalara.
sakın anlamıyosan uzman değilsen uğraşma yapmaya çalışma sadece hafızanda tut yada not al eksik bilgi verdi isem özür dilerim .
1-teknikerlik okuyorum diyosunuz merak ettim lisede hiç staj yapmadınızmı
2-hava hattı özellikle eve gelen ana kablo asla ttr olmaz ancak nya veya nym olur
3-direk tepesindeki yumarta şekli dediğiniz fincan (izalatör)dür
4-ev müstakil ise 1 faz 1 nötr gelir 220 volt
5-3 cü uç ya boştadır ya halat olarak kullaılmış yada ev 2 katlı 2 ci fazdır
6-2x2.5 mm kablo asla çekilmez en düşük kesit 6 lık tır
7-1 katlı müstakil evlere dam direğinden 2x6 nym 1faz 1 nötr kablo çekilerek elektrik alınır
8-2 katlı evlere 3x6 ama ben 4x6 nym tavsiye ederim 2 faz 1 nötr
9-3 katlı evlere 4x6 nym 3 faz 1 nötr direğe ayrıca pano monte edilir 3x 63 nh bıçaklı sigorta konulur pano içerisine
10-sayaç monofazedir 4 uçludur 1 faz giriş 2 faz çıkış 3 nötr giriş 4 nötr çıkış faz çıkış ve nötr çıkış linye panosuna gider yani ev içerisindeki sigortalara.
sakın anlamıyosan uzman değilsen uğraşma yapmaya çalışma sadece hafızanda tut yada not al eksik bilgi verdi isem özür dilerim .