çevremde bu sistemi kullanan olmadıgı için sizin görüşlerinizi alıyorum ve bu siztemi sizin yardımlarınızla kendim kurma istiyorum ama nerden başlayacagımı bilmiyorum.
Güneş pili projelendirme ve sistem kurulumu
Yukarıdaki sitede aklınıza takılabilecek tüm soruların,projeleri,uygulamaları ve ayrıca iletişim kurup danışma adresleri mevcuttur.Baştan sona bu siteyi inceleyerek,yapılmış ve uygulanmış örnekleriyle karşılaşmanız mümkün olacaktır.Kolay gelsin.
Not:araçların lpg'ye dönüşümü için nasıl hazır projelerin, o özel marka araca göre uyarlaması,yine uygun olarak yapılıyorsa,benzer şekilde güneş panellerinin de, kendi evinizin çatısına en uygun uyarlanmasını,sözü geçen sitedeki değerli hocalarımıza,gerekli ön hesapları yaptırarak,işe bu başlangıç noktasından hareketle başlayabilirsiniz.
Güneş Enerjisi İle Kendi Elektriğini Kendisi Üretiyor
ISPARTA (CİHAN)- Isparta’nın Senirkent ilçesinde, Eyüp Tortop isimli vatandaş bahçesinde bulunan evinin damına yerleştirdiği sistemle elektrik üretiyor. Eyüp Tortop, “Bu sistemle 4 lamba, bir TV, bir de buzdolabını çalıştırıyorum. Üç adet 50′lik paneli, binlik invantörü, iki de 80 amperlik aküsü var. Sistem 50 yıl garantili. Sistemin yeterli elektriği üretebilmesi için 3 saat güneş görmesi yeterli.” dedi.
Tortop, elde ettiği enerji ile buzdolabının 24 saat çalıştığını ifade etti. Lambaları geceleri kullandıklarını, TV’yi de lüzum ettikçe seyrettiklerini belirten Tortop, “Daha önce jeneratörle bu eksikliği gideriyordum. O da masraflı oluyor ve bazen de arıza yaparak bizi karanlıkta bırakıyordu. Jeneratörü almadan önce şehir şebekesinden yararlanmak istedim.
TEK‘in yaptığı hesaba göre yeraltına döşenecek kablo, saat ve abone ücreti için bana 5 bin TL masraf çıkarıldı. Halbuki
güneş enerjisi sitemini 2 bin 500 TL’ye kurdurdum. Ürettiğim elektriği de aldığım akülerde depolayabiliyorum. Ben çok memnunum ve bağında, bahçesinde evi olan herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.
Alıntıdır.Kaynak:
Güneş Gözesi | Güneş Pili