berkecik08
Üye
Ufak bir hesaplama yapalım; 4 kişilik bir ailede aylık kullanımı 300 kWh'tir ki bu 70 TL fatura demektir. Türkiye'de ortalama güneşlenme süresi 7,2 saattir ve Elektrik enerjisinin %100'nü güneş enerjisi ile sağlamak isterseniz alta ki sistemi kullanabilirsiniz.
8 adet 205 watt 16 volt'luk fotovoltaik Panel (8 x 800$).
1 adet 2500 Watt İvertör (1300 $).
1 adet 30A DC Kontrol Kutusu (150 $).
1 adet Bağlantı kutusu(80 $).
1'er adet diğer malzemeler (kablo, AC kutusu vs) (200 $).
Toplamda 8130 $ maliyeti olan bu sistem, yıllık 500 TL ve 20 yıllık 10.000 TL faturamızdan kurtulmamızı sağlayacaktır.
1,6 kW hazır paketin şebeke çizimi
Not: Sistemde akü bulunmamaktadır.
arkadaşlar bende bu sistemle ilgileniyorum. böyle bir bilgiye ulaştım sizinle paylaşmak istiyorum.
anladığım kadarıyla paneller dış ülkelerde üretildiği için bize sistem pahalıya geliyor. aslında elektrikte dışarıya bağımlı olan ülkemiz bu konuda atılım yapsa hem dışa olan bağımlılıktan hemde yüksek miktarda elektrik faturası ödemekten kurtulabiliriz.
şef ustamızın rüzgar enerjisinden ürettiği elektrikte son zamanlarda önem taşıyan bir konu. kendisini ayrıca başarılarından dolayı tebrik ediyorum. bu siteye üye olmamın en büyük nedenlerindendir rüzgar enerjisi ile elektrik üretmek.umarım bilgilerinden yararlanma fırsatımız olur.
8 adet 205 watt 16 volt'luk fotovoltaik Panel (8 x 800$).
1 adet 2500 Watt İvertör (1300 $).
1 adet 30A DC Kontrol Kutusu (150 $).
1 adet Bağlantı kutusu(80 $).
1'er adet diğer malzemeler (kablo, AC kutusu vs) (200 $).
Toplamda 8130 $ maliyeti olan bu sistem, yıllık 500 TL ve 20 yıllık 10.000 TL faturamızdan kurtulmamızı sağlayacaktır.
1,6 kW hazır paketin şebeke çizimi
Not: Sistemde akü bulunmamaktadır.
arkadaşlar bende bu sistemle ilgileniyorum. böyle bir bilgiye ulaştım sizinle paylaşmak istiyorum.
anladığım kadarıyla paneller dış ülkelerde üretildiği için bize sistem pahalıya geliyor. aslında elektrikte dışarıya bağımlı olan ülkemiz bu konuda atılım yapsa hem dışa olan bağımlılıktan hemde yüksek miktarda elektrik faturası ödemekten kurtulabiliriz.
şef ustamızın rüzgar enerjisinden ürettiği elektrikte son zamanlarda önem taşıyan bir konu. kendisini ayrıca başarılarından dolayı tebrik ediyorum. bu siteye üye olmamın en büyük nedenlerindendir rüzgar enerjisi ile elektrik üretmek.umarım bilgilerinden yararlanma fırsatımız olur.