Evin sigortalarını değiştirdim sorun var yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yigoben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
böyle bir sorunla karşılaşmış internette çözüm ararken foruma rast gelmişsiniz ve sorununuza çözüm bulmak için üye olmanız gerekmiş ve olmuşsunuz :D

kalın 2 adet kablonuz var biri mavi biri sarı binanızda topraklama yok en azından buradan göremedim
faz hangi kabloda önce bunu tespit ediniz mavi mi sarı mı
sonra linyelerden gelen nispeten ince kablolarda mavi kahve sarı siyah var buradan öyle görebildim evinizde bulunan topraklı prizlerden birini söküp toprak bağlantısının ne renk yapıldığını tespit ediniz
panoda tespit ettiğiniz toprak rengine ait tüm kabloları toplayıp birbirine bağlayınız kalın kabloların olduğu borudan gelen toprak kablosu varsa (nasıl tespit edebileceksiniz bilemiyorum renkler sayaç bağlantılarından tespit edilebilir.) şimdi bağlamayınız ayrı tutunuz. Kalın sarı renkli kabloda enerji olduğunu varsayalım kontrol kalemi ile de anlayabilirsiniz. örneğin burada sarı renkli kablo olsun bu sarı kabloyu 40 A sigortanıza giriş yapınız sigortanın çıkışını diğer sigortaların birleştirdiğiniz (köprülediğiniz ayağına bağlayınız. şimdi 5 adet sigorta çıkışınız oldu. diğer kalın mavi kablo nötr hattınız oldu dikkat ediniz sarıda enerji var kabul ettik örnek olarak anlatıyorum. sigorta panosunda borulardan gelen mavi sarı ve kahverengi kablolardan daha önce topraklama rengini prizlerden tespit etmiştiniz örneğin burada bu renk sarı olsun kahverengi kabloları her birini diğer sigortalara dağıtarak bağlayınız bu durumda mavilerde nötr olacaktır. mavileri de birleştirip kalın mavi kabloya bağlayınız örneğimizde sarı kabloyu faz kabul etmiştik mavi kablo da nötr kablosu oldu. 40 a sigorta ve diğer sigortaları tek tek kaldırıp enerji veriniz bu arada tüm topraklı prizleri kontrol edip toprak uçlarında enerji olup olmadığına bakınız enerji olmamalıdır. enerji varsa akıma kapılarak çarpılır istenmeyen kazalara neden olabilirsiniz ALLAH KORUSUN bu arada evinizdeki musluk ve çeşmelerde de elektrik kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz herşey yolunda ise panodaki toprak bağlantısını da yapınız işin tarifi bu şekilde işin uzmanı bir elektrik çi ile çalışmanız masrafa sebebiyet olacaktır ancak can ve mal güvenliğiniz için önemlidir.

tavsiyeler
1 topraklamanız yok gibi muhakkak olmalı
2 Kaçak Akım Rölesi Yok muhakkak olmalı
3 Tesisatınız karışık veya sonradan karışmış düzenlenmeli
4 sürekli arızalanan lamba ve atan sigortalardan bahsediyorsunuz sebebi bulunmalı ( bağlantı sorunları izolasyon sorunları vs.)
5 tahminen söylüyorum tesisatınız eski ve topraklamanız gözükmüyor sıfırlama yapılmış veya su borusuna topraklanmış olabilir tespit edilip acilen düzeltilmeli hem sizin hem komşularınızın can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir.
6 sigortalar tesisatınızın güvenliği içindir manavdan karpuz alır gibi bu daha büyük daha iyidir denmez en iyi sigorta doğru seçilmiş sigortadır. daha büyüğü daha iyidir denilmez gerçi karpuzunda çok büyüğü iyi değildir. içi kof çıkar.
7.bu işin sizi aşacağını düşünüyorum İşinin Ehli bir ELEKTRİKÇİ den yardım almanız gerekmektedir. o zaman niye bu kadar yazdın diyeceksin sor bakalım niye yazdım :D işin ne olduğunu, önemini ve ciddiyetini anlatmak istedim. yaklaşık 1 ay sonra rastladım yazınıza belki de sorunu çözmüşsünüzdür.
aklıma gelenler bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Geri