çok güzel bir paylaşım arık kendim dikkat ettiğim gibi başkalarını da uıyarmaktan geri almayacağım
 
İlk önce kendimiz de örnek olacak şekilde davranıp diğer kişileri de uyarmak gerekiyor. Çok önemli tasarruflar sağlanabilir. Benim en çok gördüğüm yanlış ise bırakın tamamen fişi çekmeyi TV standby konumuna alınıyor nasıl olsa görüntü gitti diye de uydu alıcı olduğu gibi bırakılıyor. Stanby konumuna bile getirilmiyor.
Bu yüzden özellikle teknik olan arkadaşlar mutlaka örnek olmalı ve herkesi uyarmalı.
 
Gece uyumadan önce pc nin veya bir tv nin fişini çekmek çok zor değil bence...

İsrafıda önlemiş oluruz..

Paylaşım için teşekkürler..
 
arkadaşlar konu açılalı baya olmuş ama son derece önemli olduğu için cevap vermeden geçemedim.
arçelik marka lcd tv lerde gördüğüm bir devre vardı ZERO POWER elektroniğe meraklı ancak fazla anlamayan biri olarak ne işe yaradığını ve nasıl çalıştığını sormuştum.
şimdi bu devre tv yi kumandadan kapattığınızda röle ve pille çalışan bir sistemle enerjiyi tamamen keserek ürünün standbyda değil tamamen kapanmasını sağlıyor.çalıştırmak için kumandaya basıncada pilden aldığı enerji ile röleyi çekip tv ye enerji geçişini açıp çalışmasını sağlıyor.
bence ürünlerin fişlerini çekmeye çalışmak yerine butipten modüller geliştirerek ürünlerin fişlerini bunlara takabiliriz.sadece çalıştırdığımız anda ürüne enerji geçirerek standby harcamalarını sıfıra düşürebiliriz.
bunula ilgili bir devreyi hocalarımız paylaşırsa eminim birçok arkadaşımız hemen uygulamasını yapacaktır biride ben olacağım tabikide.
birede bilgisayarların standby harcamasından bahsedilmişti.benim bildiğim kadarıyla bilgisayarın fişi çekili olduğu sürece bios pilini tüketiyor olması lazım bunun bilgisayar sistemine bir zararı olabilirmi açılmama program çökmesi gibi?öğrenmek için soruyorum arkadaşlar bilen varsa cevaplayıversin.
 
zero power devresi aslında çok az enerji sarf eden bir cypress ic ve röleden oluşan bir devre. ilk tasarımında çok uzun süre gidebilecek bir iç pil ile tasarlandı. üretim aşaması ve stokta bekleme konusundaki sıkıntılardan dolayı pil dışarı alındı. bu yüzden dışarıdan iki adet kalem pil takılmak zorunda idi. sonra bundan da vaz geçilip küçük bir power supply konuldu. yine de bu power supplyın sarfiyatı çok az. yani teoride zero olmasa da pratikte zero power denebilir.

bu kadar az sarfiyatın sebeplerinden biri de cypress ic ile kontrol edilen alıcı gözün sürekli beslenmesi yerinde çok küçük zaman aralıklarında on off çalıştırılarak beslenmesi. yani aslında sürekli olarak bir tarama yok. ama sizin kumandadaki açma butonuna basma süreniz bu on off sürelerine göre o akdar büyük kalıyor ki her halükarda gelen sinyali alabiliyor.
 
Tüm forum üyelerine merhaba,

Foruma yeni katıldığım için aşağıdaki soruyu başka bir bölüme göndermem gerekli ise öncelikle bu hatadan dolayı kusura bakmayın.

Ben haftanın 6 günü kent dışında üniversitede çalışıyorum ve evde buzdolabı dışında hiç bir elektrikli cihaz sürekli olarak çalışmıyor. Bilgisayar ve ona bağlı cihazları prizden bütünü ile çekiyorum. Sadece digitürk alıcısı bekleme konumunda. Kullandığım buzdolabı 1999 Yılında aldığım Arçelık marka iki kapılı no frost ve üstündeki etiket tüketim mikarının 150 Watt olduğunu belirtiyor. Üç zamanlı akıllı sayaç kullanıyorum.

Yukarıda belirttiğim koşullarda elektrik faturam 200-300 TL civarında dolaşıyor Bir buzdolabının bu kadar yüksek masrafa neden olması normal olmamalı diye düşünüyorum.

Bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız fena halde canıma okuyan faturadan kurtulabilirim umarım. İlginize teşekkür ederimç

- O. Saygın
 
Klasik ev tipi buzdolaplarının günlük tüketimi 1,1-1,5 kwh tir.30 günde 45-50 kwh ten faz-
la olmaması gerekir.Bunun faturası da 15 tl yi geçmez.Ya sayacınızda bir sorun,veya,hattı-
nızda bilmediğiniz bir yardımcınız ! var.
 
çok güzel konu tebrikler egitim şart
 
çok müşterime bu konu ile ilgili adeta kafasına sokarcasına bilgi verdim ama maalesef bizim insanımız bu tip konularda çok rahat...çocuklarsa genel olarak tamamiyle vurdumduymaz,bayanların çoğu ise maalesef bir haber..böylesine bilgi verip gerekenleri yapıp aynı eve ikinci bir arıza için uğradığımda herşeyin eskisi gibi olduğunu görmek beni gerçekten çok şaşırtıyor,insanlarımız bilgiyi almıyor,almak istemiyor,alamıyor,uygulayamıyor,kulak tıkıyor....
ve böylesine bir bilgi veren teknisyenin de deli olduğunu ya da gariban olduğunu pek tabii düşünebiliyor...

ben bilgisayar masama (müşterilerime de aynı sistemi uygularım) Viko 6'lı Anahtarlı Grup Priz (iki adet) monte ettim,yani grup prizin kapağını açtım içten benim elektrikli tornavida ile kısa kısa iki tane yıldız vida ile masanın hemen alt kısmına elimin kolayca ulaşabileceği bir yere vidaladım...
Benim Bilgisayar,Tv,telsiz telefon,şarj aletleri,modem v.s bilimum günümüz teknolojisi hep aynı prizden besleniyor,ve gerçekten sukuneti sağlamakta zaten böyle oluyor,yoksa heryer kablodan ve bir yığın düzensizlikten geçilmiyor....

Bir teknik adamın en başta gelen özelliği düzenli olmasıdır,nizamlı intizamlı ve eşyalarının paralel ve uyumlu olmasıdır,diilse o adam işini de muntazam yapamaz,iyi bilinmelidir ki dağınık,düzensiz ve kirli bir odası olan Elektrik-Elektronik teknisyeni işini de aynı ölçüde kirli ve düzensiz yapar....

Malumunuz gece geç saatlere kadar bilgisayar başında geçiriyoruz,işte sonrasında tv açık oluyor bir belgesel kanalı izleniyor derken uyku bastırıyor,hemen bilgisayarı kapat komutu ile hızla windows kapatılıyor ve fanlar durur durmaz grup prizin düğmesine basıp yatağa uzanıyorum...Yoksa ciddi anlamda faturalar şişiyor,hiç diilse birazcık fayda sağlıyorum...

herkeze öneririm.........

...
 
fişi çekmek önemli bir unsur illaki
faturasında değili m sadece cihaza zarar vermei açısından
 

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Mesajlar
933,745
Kullanıcılar
453,248
Son üye
126emuro126

Yeni konular

Geri
Üst