çok müşterime bu konu ile ilgili adeta kafasına sokarcasına bilgi verdim ama maalesef bizim insanımız bu tip konularda çok rahat...çocuklarsa genel olarak tamamiyle vurdumduymaz,bayanların çoğu ise maalesef bir haber..böylesine bilgi verip gerekenleri yapıp aynı eve ikinci bir arıza için uğradığımda herşeyin eskisi gibi olduğunu görmek beni gerçekten çok şaşırtıyor,insanlarımız bilgiyi almıyor,almak istemiyor,alamıyor,uygulayamıyor,kulak tıkıyor....
ve böylesine bir bilgi veren teknisyenin de deli olduğunu ya da gariban olduğunu pek tabii düşünebiliyor...
ben bilgisayar masama (müşterilerime de aynı sistemi uygularım) Viko 6'lı Anahtarlı Grup Priz (iki adet) monte ettim,yani grup prizin kapağını açtım içten benim elektrikli tornavida ile kısa kısa iki tane yıldız vida ile masanın hemen alt kısmına elimin kolayca ulaşabileceği bir yere vidaladım...
Benim Bilgisayar,Tv,telsiz telefon,şarj aletleri,modem v.s bilimum günümüz teknolojisi hep aynı prizden besleniyor,ve gerçekten sukuneti sağlamakta zaten böyle oluyor,yoksa heryer kablodan ve bir yığın düzensizlikten geçilmiyor....
Bir teknik adamın en başta gelen özelliği düzenli olmasıdır,nizamlı intizamlı ve eşyalarının paralel ve uyumlu olmasıdır,diilse o adam işini de muntazam yapamaz,iyi bilinmelidir ki dağınık,düzensiz ve kirli bir odası olan Elektrik-Elektronik teknisyeni işini de aynı ölçüde kirli ve düzensiz yapar....
Malumunuz gece geç saatlere kadar bilgisayar başında geçiriyoruz,işte sonrasında tv açık oluyor bir belgesel kanalı izleniyor derken uyku bastırıyor,hemen bilgisayarı kapat komutu ile hızla windows kapatılıyor ve fanlar durur durmaz grup prizin düğmesine basıp yatağa uzanıyorum...Yoksa ciddi anlamda faturalar şişiyor,hiç diilse birazcık fayda sağlıyorum...
herkeze öneririm.........
...