expeysin valf buzlanıyor...

orko

Üye
Katılım
9 Ağu 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
+5 soguk hava odamın exspeysin valfi 2_3 santim kalinliginda buz kapladi...motor çalışıyor ancak sogutma olmuyor...danfoss r22 gazlı exspeysin valf takılı..valf üzerinde yapmam gereken bir ayar mevcutmudur. Tıkanmış olabilir mi gazı kaçırmadan filtresini degiştirme imkqnim olur mu...yardimci olursanız..sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
seçenekler
exp valf tıkalı
gaz eksilmiş
yada birisi ayarı ile oynamış
 
Cevabiniz için teşekkürler...expeysin valfin ayarlanmasi yada temizligi konusunda bilgi verebilirmisiniz...alttaki kapalı rekoru acmam mi gerekiyor..bilgi verebilirmisiniz..
 
Bu konuda bana biraz daha ayrıntiya inerek cevap verebilirseniz..çok sevinirim..
 
ayardan önce ,

Sistemin çalışma basınçlarını burada belirtirmisiniz. R22 gaz kullanıldığını belirtmişsiniz. Öncelikle emme ve basma basınçlarını bizimle paylaşırsanız biraz bilgi sahibi olur, ona göre yorum yapabiliriz. belki sorun valf ayarı değil gaz eksik yada dryer tıkalı v.s.

kolay gelsin..
 
Cevabiniz için teşekkürler...expeysin valfin ayarlanmasi yada temizligi konusunda bilgi verebilirmisiniz...alttaki kapalı rekoru acmam mi gerekiyor..bilgi verebilirmisiniz..
Expansion valve ayarı göz kararı ile yapılabilecek bir ayar değil arkadaşım. Şayet gaz şarjın tam ise superheat ' e göre ayarlamalısın. Bilmiyor ise oynamamanı tavsiye ederim.
 
Arkadaslar expansion valve tam olarak neise yarar acaba ?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
problemin çözümü için aradığınız detaylıbilgi ''UYGULAMALI SOĞUTMA TEKNİĞİ'' ''Nuri ÖZKUL'' makina müh.yayını.kitabı temin ederseniz elinizinaltında danışmanınız hazır olur.her teknik
elemana lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,961
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst