fındık kırma makinası

muskas89

Üye
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar..bitirme projesi olarak fındık kırma makinası yapacagız ,,ancak fındıklarla kabuklarını bir sensör aracılığıyla ayırmak istiyoruz..bunu hangi sensörle ve nasıl bir sistemle ayırabiliriz??
 
merhabalar, fındık kabuğunu fındıktan ayıracak bir sensör bildiğim kadarıyla yok olsa da çok profesyonelce bişey olur. Senin yapacagın şey kabuğu ya hava taragı ile ayırmak( yukarıdan kabuk ve fındık karışık şekilde bir kanaldan yayvan olarak aşağıya akacak sende ters yönde havayı aşağıdan yukarı geçirerek hafif olan parçacıkları hava ile ayıracaksın. Buna benzer bir makina yapmıştım bulgur kepegini bulgurdan ayıryordu.) yada triör sistemi kullanacaksın yani tambur sistemi. Piyasada profesyonel fındık kırma makinaları var bu makinalarıda incelemeni tavsiye ederim kolay gelsin.
 
Bahsettin uygulamada bant üzerindeki kabuk ve fındığı ayırabilecek renk sensörleri entek otomasyonda mevcut.Renk sensörü veya renkten etkilenmeyen bir fotoelektrik sensör bu algılamayı yapabilir.
 
fın dıgın ıcıde dışıda aynı renk renk sensoru işeyaramaz
ama hava dogrubırseçim banttan nasıl ahava cıkışi yaparım dersen
ben çay sektorunde çalışiyorum burda bız çayı sıcak havaıle soldurur ve pişirırız onda kullandıgımız ozel bezler var bantlar ıcın obez bantlardan kullana bılırsın
 
Fındığın işide dışıda aynı renk değil.Aradaki en küçük farkları algılayabilecek sensörler keyence de mevcut.Ayrıca renkten etkilenmeyen cisimden yansımalı sensör veya standart fotoelektrik sensörde fındıktan ve fındık kabuğundan yansıyan ışık miktarı farklı olacağından tercih edilebiilir
 
Fındığın içi de dışıda bir değil. doğru söylüyorsunuz. ama renk sensörü ile yapamazsınız. Fındıkta çok değişik renkler var. ayrıca fındık kabuğu birer birer ayrıştırılmıyor. çuvalı döküyorsunuz ve ayırıştırıyorsunuz. sizin sensör işe yaramaz.
 
Senin yapacagın şey kabuğu ya hava taragı ile ayırmak( yukarıdan kabuk ve fındık karışık şekilde bir kanaldan yayvan olarak aşağıya akacak sende ters yönde havayı aşağıdan yukarı geçirerek hafif olan parçacıkları hava ile ayıracaksın.

İdeal yöntem bu olmalı
 
Bence de renk sensörü bu proje için bir çözüm değildir. hava yolu ile ayırmak daha mantıklı...
 
Keyence den alacağın sensörün fiyatı uçuk olur üstelik :) Hava yada çeşitli çaplarda delikleri olan vibrasyonlu değirmenler en idealleridir.
 
kabuk ve fındığı sens ederek ayırmak mümkün teorik olarak da tek tek ayırt etmenin kime ne faydası olacak? sens ettiğin kabuğu oradan nasıl alacaksın?
üfleme çözümü gayet uygun. sens ederek ayırmak uygulaması çok gereksiz ve pratik olmayan bir yol.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,765
Mesajlar
920,286
Kullanıcılar
450,836
Son üye
mg660

Yeni konular

Geri
Üst