Fancoil sürekli hava yapıyor

Öncelikle bilgi ve tecrübe paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Gayet bilgilendirici notlar belirtmişiniz.

Sistemde geldiğim son nokta şu şekilde..

Hava yapıyor diye belirtmiştim lakin sistemde hava değil su eksikliği olduğunu tespit ettim.
Otomatik dolum cihazını vana fln kullanmadan direk montaj yapmışlar ben bu sistemi sökerek komple yeniledim.
otomatik dolum arıza yapmış basıncı ne kadar yükseltmek istesemde yükseltemedim onu farkettim.
şu şekilde bir yol izledim otomatik dolumla kollektör arasına bir by-pass hattı çekerek hem otomatik hemde manuel şekilde sisteme su verebileceğim bir düzenek oluşturdum ve otomatik doluma 2tane vana koydum ve kapadım elle su bastım.Aynı zamanda sıkıntı çıkartan fancoili de değiştirdim.
Sistem kapalıyken sisteme su basıp en üst noktadan tüm havayı attım şu anda tüm sıkıntım çözülmüş durumda.Sadece şöyle bir olayla karşılaşıyorum sisteme 5-5.5 bar su var ama genleşme tanklarının basıncı 4.1-4.2 sistem basıncı ve genleşme tankı oranları ne derece doğru bu konuda yönlendirirseniz sevinirim birde sistemde su eksildiğini farkediyorum tahminim kaçıran vanalar var bağlantılı tüm soğutma tesisatı vanalarını kapattım ama yine belirli bi eksilme oluyor bununla ilgili bir çalışma yapmamda fikirlerinizi değerlendirmek isterim.

son olarak hava tüpü üst noktada olmadığı için birtane koymak istiyorum bunu kendim yapabilirmiyim yoksa bir şekilde hazır satılırmı ne önerirsiniz?
Vakit ayırıp yorum yapan herkese teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhabalar,

Sistemin ilk dolumundan sonraki veya su eklenmesinden sonraki havasını düzgün bir şekilde atabildiğinizden eminseniz, fakat buna rağmen sistemde sürekli olarak hava oluşmaya devam ediyorsa, diğer birçok arkadaşımızın da belirttiği üzere sistemde kesinlikle su kaçağı vardır. Zira basınçlandırılmış kapalı bir sisteme hava girebilmesi için, sistemden su boşalması şarttır. Bu durumda bazı arkadaşlarımızın belirttiği üzere su kaçağı olabilecek yerlerin kontrolünü yaptıysanız ve oralardan su kaçırmadığına eminseniz şayet, bu durumda fan coillerden su kaçırma ihtimalini de göz önünde bulundurarak tüm fan coilleri (özellikle hava birikmesi bulunan katlardaki fan coilleri) kontrol etmelisiniz. Daha önceki tecrübelerimden gördüğüm kadarıyla, fan coil cihazlarının bataryalarında delik bulunduğu takdirde, buradan çıkan su ise yoğuşma tavasına döküldüğünden ve oradan da drenaj hattına devam ettiğinden su kaçağını dışarıdan tespit etme imkanınız olamaz. Bu durumda fan coillere tek tek çıkıp yoğuşma tavalarının içine elinizi sokup, içeride ılık veya sıcak su olup olmadığını kontrol ediniz.

Fakat sistemde su kaçağı olmadığı kesin ise, bu kez de sistemde ilk dolum da bulunan havanın tamamını atabildiğinizden emin olmalısınız. Bunu içinde size bazı yöntemler tavsiye edebilirim. Fan coil bataryalarını kontrol edip sorunu çözemezseniz, tekrardan cevap yazarsanız nacizane yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese saygılarımla,

Sıkıntılı fancoil son noktada bir oda gerisinde hiç bir sıkıntı yaşamıyorum fancoili değiştirdim serpantinde kaçak olabilir diye şüphelenip bende kontrol etmiştim bir kaçağa rastlamadım.
Hava sesi zannettiğim ses aslında borudaki su eksikliğinden oluşan sirkülasyon sesiymiş onu tecrübe etmek durumunda kaldım :))
 
genleşme tankınızın sisteme bağlı olmadan basıncını kontrol edin.azot veya havası eksikmi.
sistemden eksilen su ısıtma vanalarından geri kaçıyor olabilir.
hazır hava tüpü satılıyor hiç uğraşmaya gerek yok.yapmak isterseniz de klima gaz tüplerini değerlendirebilirsiniz.
 
sisteme bağlı olmadan nasıl kontrol ederim ben sadece üzerinde manometresi var ona bakıyorum membranı kontrol ediyorum ama sistemle genleşme tankı arasındaki değer ne olmalı onu bilmiyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,908
Kullanıcılar
451,521
Son üye
mccan_

Yeni konular

Geri
Üst