Farklı çapta kablo eki sağlıklı olur mu?

ikoseler

Üye
Katılım
26 Mar 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
3*70+35 kablo ile elimde olan 3*95+50 kabloyu ek yapmam gerekiyor. Kabloların akım taşıma kapasitesinde bir sorun yok. Yalnız dirençlerinin farklı olması farklı sorunlara yol açar mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
akım tasıma kapaitesinde niye sorun yok
birisi 70 digeri 95 lik kablo
 
yani üzerindeki yükü iki kablo da taşıyacak kapasitede.
 
Sn. ikoseler

* Kabloların akım taşıma kapasiteleri farklı.

* Ek yapmak iyi bir durum değil, gerilim düşümü vs. farklı sorunları beraberinde getirebilir. Var olan kablonuzu saklayıp, gerekirse yeniden kablo çekmeniz daha iyi olacaktır.
 
kaç amper 70 lik 213 95 lik 244 amper çeker yuku nekadar
 
bence kablo neyı besleyecekse ona gore yapın makınanın cekecegı akıma gore davranın
 
kesiti eşit olmadıgı için ek maşonunu 95 lik seçeceksin bundan dolayı kobloların birleşimi muhtemelen pek saglıklı olmayacaktır tam yuk altında bu kablonun şalterini 200 amper ayarlıyacaksın birdeda 95 lik kablodan dolayı maliyetin artacak
 
Anladığım kadarı ile kablolar seri bağlanacak.Akım taşımasında sorun yok dediği herhalde 70 lik kablo
akımı taşıyabiliyor.iki kabloyu da bir baraya papuç ile bağlayıp sonra barayı iyi bir kutuda izole etmek çözüm olabilirmi acaba.ne dersiniz.
 
Kullanması gereken kablo 70 lik olupta, 95 lik kabloyu da 70 lik niyetine kullanacaksanız olur. Yalnız burada iki farklı ek parçası sorun yaratır. elek arkadaşımızın dediği gibi bir bara üzerinde civata ile ek yaparsanız, veya her iki kablonun ucuna kendi çapında kablo pabucu sıkıpta, birbirine civata ile sıkarsanız hiçbir sorun olmaz.
 
Arkadaşım,SKP pabuçlu da yapsan,ek mufluda yapsan sıkı yaparsan hiç bir sorun olmaz.İstediğin gibi yap hiç çekinme.Yeterki gevşek olmasın.Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,232
Mesajlar
924,514
Kullanıcılar
451,613
Son üye
hamdisag

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst