Mehmed ERSOY
Üye
fatek plc ye 8 adet encoder baglanabılır mı? encoder modulu bulunmaktamı?
Arkadaşım Fatek MC serisi PLC lere ilave bir modüle gerek olmadan 8 Adet enkoder bağlayabilirsin.
Bunlar U/D - P/R - A/B olabilir. Kompakt serisi PLC lerde benim bildiğim başka hiçbir PLCye 8 adet enkoder bağlanamıyor.
Başka bir güzel yanını daha söyleyeyim size, Aynı PLC ile yine ilave bir modül kullanmadan 8 adet enkoder okuma yaparken, diğer taraftan ise 4 Eksen Servo veya Step motor kontrolü yapabilirsiniz.
Fatek PLC nin bir güzel yanı daha size. Bu PLC de bunları yaparken, yani 8 adet enkoder okuyor ve 4 adet servo kontrolü yaparken, aynı anda 32 noktada PID sıcaklık kontrolde yapabilirsiniz.(2 Adet 16'lı TC veya RTD modülü kullanmanız gerekli)PID Kontrolü ister On/Off istersenizde analog çıkış olarak yapabilirsiniz (Hemde tek satır ladder program ile)
Daha sizi şaşırtacak çok güzellikleri var ama kullanmanız gerekli.
emre bey fatek plc(FBs 60MA kullanıyorum) ile s7-200 arasında komut fonksiyonelliği açısından fark var mıdır? S7-200 de kullanılabilen tüm komutlar Fatek PLC lerde mevcut mu? Ya da Fatek PLC nin daha üstün olduğu başka noktalar nelerdir? Teşekkürler..
hocam fatek plc öğrenmeye çalışıyorum
p/r li bir encoder ile pozisyon kontrol öreneği göndermeniz mumkunmu acaba
sadece set edilen değere gitmesi yeterli
asıl sorum şu encoderi hızlı sayıcıya bağladığımız zaman hangi giriş hangi hızlı sayıcının bir kural varmı yoksa ladderde sayıcı girişine nereye bağlıysa onun açık kontağınımı koymalıyız
hızlı sayıcılar c kaç tan c kaça kadar?
teşekkürler
Merhaba kagakadirim,
Winproladder programında Project altından I/O Configuration bölümüne gir. Karşına gelen pencereden Timer/Counter bölümüne gir. Burada HSC0 ile HSC7 arasında 8 adet hızlı sayıcıdan hangisini kullanmak istiyorsan seç.(MC serilerinde 8 inide kullanabilirsin, MA serilerinde HSC4, HSC7 arasını kullanabilirsin.)
Counting Mode penceresinden enkoder tipini seç (P/R)
Alt tarafında Puls, Direction kısımlarından kullanacağın hızlı girişleri seçiyorsun. Ok dediğinde işlem bitiyor.
HSC4 : R4112
HSC5 : R4116
HSC6 : R4120
HSC7 : R4124
Registerlerinden 32 Bit olarak okuyabilirsin.