Fatek PLC Analog Girişi Nasıl Okunur?

AR|GE

Üye
FATEK analog girişten verilen 0-10v plc de 0-16383 olarak mı
yoksa 3264-16383 mı görülür.elimde plc yok deneyemedim...

Değerleri kataloğunda yazar.Analog girişlerde yön +/- vardır.

evet bugün deneme fırsatım oldu fatek modül ve cpu buldum,jumperlarını ayarlayarak +-8192 veya 0-16383 değerleri alınabiliyor.
0 voltta 0 değerini plc de aldım.

arkadaşlar bende fatek plc de analog uygulama hiç yapmadım.Jumper ayarlarını yaptıktan sonra analog değeri hangi komut ile okuyacaz?

WinProLadder programında Project I/O Numbering kısmında kullandığınız kartın register adreslerini göreceksiniz, okunan değerler bu registerlere yazılır.

peki o değereri hangi komut ile okumalıyım.Karşılaştırma yaptırmam lazımıda.Mesela R3830 a datayı yazıyor.Ben bunu nasıl okumalıyım

peki o değereri hangi komut ile okumalıyım.Karşılaştırma yaptırmam lazımıda.Mesela R3830 a datayı yazıyor.Ben bunu nasıl okumalıyım

CMP komutunu kullanırsanız Sa: kısmına R3830 yazar, Sb: kısmına da karşılaştırmak istediğiniz rakamı veya herhangi bir registeri yazarsanız CMP fonsiyonunun çıkışlarında eşit, büyük veya küçük durumlarını bit olarak alabilirsiniz.

registerler ve tek kutup veya çift kutup -10+10v veya 5-5vb akımve gerilim değerleri kulanılan modüle göre değişkendir.siz hangi modülü kullanacaksınız

Forum istatistikleri

Konular
129,740
Kullanıcılar
452,467
Son üye
smtozn97

Yeni konular

Geri