Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Faturada yer alan (dağ.sis.kul.bed) ne anlama geliyor acaba?
Elektrik ücretlerini düşük gösterip çeşitli kalemlerle faturayı kabartmanın bir yolu kardeşim ama sonuçta rakam yine ortada dagıtım şirketleri özelleştikçe daha çok farklı uygulamalar ortaya çıkıyor.....kısacası soygunun örtülü şekli
Arkadaşlar biliyorsunuz artık Elektrik tekel olmaktan çıkmıştır. Özelleşmeler (Maalesef) yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.
Yakın gelecekte bir bölgede (yerleşim yerinde) birden fazla dağıtım lisanslı şirketler hizmet vermeye başlayacaklardır. İşte o zaman diğer parekende satış lisansı sahibi firmalar, Şuan özelleştirme sonucu Tedaş Bağlı Ortaklıklarını satın alan şirketlere (örneğin MEDAŞ'ı alan Alsim Alarko) Dağıtım Sistemi Kullanım Bedeli ödeyecekler. Tabii Aboneden alarak.
Yani Telekom'da yapılanın bir bemzeri..... A şirketi bana elektrik satacak ama B şirketinin tesis etmiş olduğu şebekeyi kullanacak ve karşılığınıda ödeyecek...
Şu anki uygulamada bunun alt yapısıdır....