Faturada yer alan (dağ.sis.kul.bed) ne anlama geliyor acaba?

Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
454
Puanları
6
Yaş
37
Arkadaslar başlıkta yer alan sorumu cevaplarsanız sevinirim,hoşçakalın.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
dostum adı üzerinde dağıtım sisteminin kullanılması için yapılan işletme ve Bakım faaliyet hizmetlerine karşı alınan bedeldir.
 
elektrik ücretlerini düşük gösterip çeşitli kalemlerle faturayı kabartmanın bir yolu kardeşim ama sonuçta rakam yine ortada dagıtım şirketleri özelleştikçe daha çok farklı uygulamalar ortaya çıkıyor.....kısacası soygunun örtülü şekli
 
Arkadaşlar biliyorsunuz artık Elektrik tekel olmaktan çıkmıştır. Özelleşmeler (Maalesef) yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.
Yakın gelecekte bir bölgede (yerleşim yerinde) birden fazla dağıtım lisanslı şirketler hizmet vermeye başlayacaklardır. İşte o zaman diğer parekende satış lisansı sahibi firmalar, Şuan özelleştirme sonucu Tedaş Bağlı Ortaklıklarını satın alan şirketlere (örneğin MEDAŞ'ı alan Alsim Alarko) Dağıtım Sistemi Kullanım Bedeli ödeyecekler. Tabii Aboneden alarak.
Yani Telekom'da yapılanın bir bemzeri..... A şirketi bana elektrik satacak ama B şirketinin tesis etmiş olduğu şebekeyi kullanacak ve karşılığınıda ödeyecek...
Şu anki uygulamada bunun alt yapısıdır....
 
Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,069
Mesajlar
922,986
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst