Faz+Nötr kesmeli 2P sigorta nerelerde, ne amaçla kullanılır?

teşekkürler öğrendim sonunda tek kutup 2 kutup farkını.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bilhassa gerilimi yüksek olan akümülatör batarya guruplarında iki kutuplu şalter kullanılır.saygılar.
 
2 kutublu sigorta mutlaka birden fazla gerilim ve akım çeşidine sahip devrelerde (muhtemelen eletriksel bir kart bağlantısı mevcuttur) kullanılır. Örnek verelim bir monofaze trafo (misal 2kw ) bunun tek kontakla devreden alınması demek nötüre bağlı ikinci veya üçüncü alıcının izalasyon sınıfı düşükse sigorta üzerinden voltaj görmesi muhtemeldir(en azından kendi iç akımlarını dolaştırır). Kısaca Lenze kanunundan doğan mütevellit sakıncalar birden fazla sigorta kullanılarak bertaraf edilmek maksadını açıklamaktadır.(Bknz Lenze kanunu)
 
Bende bir ilavede bulunayım; sigortanın ikinci kutbunu otomasyon panolarımızda o sigortanın atıkmı yoksa normal konumundamı olduğunu anlamak için kullanıyoruz.İkinci kontak girişine 24V verip çıkış ucunu plc input ucuna giriyoruz.Plc bu giriş gelince makina ekranında hangi sigortanın attığını msj. olarak geçiyor aynı zamanda sesli ve ışıklı uyarı sistemlerinide çalıştırıyor. Arızalarda çok karmaşık ve büyük panolarda zaman kazanmak için bence çok faydalı bir uygulama.

sn.bilir
İKİNCİ KONTAĞI kontağı yazdığınız gibi kuru kontak tarzında kullanıyor iseniz
yardımcı kontak kullanılan sigortaları kullanırsanız panonuzda daha az yer kaplar pratik ve ekonomik olur
SAYGILAR
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,320
Mesajlar
925,270
Kullanıcılar
451,767
Son üye
kivanc0zsoy

Yeni konular

Geri
Üst