Büyük ihtimalle orada çıkacak !
en son ölçümde 0,3 ohm çıkıyor. yani çok iyi.
faz toprak arızasında Sigorta atmamasının nedeni sigorta değeri yüksek galiba ondan atmıyor. sıfırlama yok.
kaçak akım rölesi takmak elbette çözüm olur. ancak hem her yere kaçak akım takamıyoruz tesis çok büyük, önemli yerlerin hepsinde var
bu anlatımlarında çelişkiler fazla. bu ölçümlere ve güçlendirmelere göre faz toprak kısadevresinde Sigorta atmaması imkansız. o zaman akla topraklama kesintisiz bir şekilde her yere gitmiyor sorusu gelir. peki kısadevrede sigorta atmadı nötrlerde faz oluştu buda nötr ve topraklamanın bir yerlerde birleşik olduğu anlamına gelir. benim tavsiyem işyerinin belirli bölgelerini denetleyecek kak rolesi takın arızayı daha kolay bulmanıza yardımcı olacaktır. yoksa kolay kolay ortaya çıkmaz.arkadaşlar büyük bir alışveriş merkezinde bir arıza ile karşılaştım.bir çözüm üretemedim.
Arıza şöyle:
Faz toprak kısa devre olduğunda bütün alışveriş merkezinin nötr ü faz oluyor. trafonun nötründe bile faz görünüyor,. Ayrıca sigortada atmıyor. (kaçak akım rölesi yok ). bunu arıza yı herhangi priz ve ya cihazda denesek hep aynı oldu.
Çözümü için ilk olarak işletme (nötr) ve koruma topraklamalarını güçlendirdik. en son ölçümde 0,3 ohm çıkıyor. yani çok iyi. yine nötr iletken kesidini trafo pano arası güçlendirdik. yine de olmadı.
Arızayı buluyoruz ama her seferinde faz toprak arızasında nötr faz oluyor. bunun nedeni ne olabilir?