Fotoğraftaki trafonun hangi yönü AC?

ingeniator

Üye
Merhabalar. Geçenlerde 12 volt dc motorlarımı çalıştırmak için küçük bir transformatör aldım (12 volt 3 amper ve ayrıca kompakt olduğu için aldım). Fakat aklıma bir şey takıldı, normalde AC kabloları kahverengi ve mavi olurken DC kablolar kırmızı siyah olur. Fakat trafonun üzerinde OUT: brown=+ ve blue= - yazıyor. Acaba baskı hatası mı var diye içini açıp baktım kahverengi ve mavi kablonun olduğu tarafta N ve L yazıyor. Trafonun hangi kısmı AC yardımcı olabilirseniz sevinirim.a.webpb.webp

güzel insan ac giriş mavi ve kahverengi kablonun olduğu yer, köprü diyot orada.
Teşekkür ederim. Kutudaki bilgi ve renkler yanlış gelmişti emin olmak için sorayım dedim. Kutuya göre bağlarsak kırmızı-siyah tarafa 220 vermemiz gerekiyor :)

Konuya ilave . Bu cihaz 3 amper veremez malesef. Motor falan ancak boşta döndürür.
3-5 Amper civarı bir akım verebilecek küçük bir trafo arıyorum hocam. Normalde büyük 10 amperlik metal trafolardan alacaktım fakat taşıması ve kullanması bunun kadar kolay değil. Öneriniz varsa çok sevinirim.

3-5 Amper civarı bir akım verebilecek küçük bir trafo arıyorum hocam. Normalde büyük 10 amperlik metal trafolardan alacaktım fakat taşıması ve kullanması bunun kadar kolay değil. Öneriniz varsa çok sevinirim.
Çin malı olanlar ve bilinmedik marka olanlar beyan akımının yarısını verirse öpte başına koy derler. Meanwell ve Mervesan marka alın sağlam birşey istiyorsanız.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Kutudaki bilgi ve renkler yanlış gelmişti emin olmak için sorayım dedim. Kutuya göre bağlarsak kırmızı-siyah tarafa 220 vermemiz gerekiyor :)
güzel insan, sanırım AC ile DC arasındaki farkı biliyorsunuz, köprü diyotun da ne işe yaradığını. bu tür cihazlara AC girersin, DC çıkış alırsın. yanlış giriş yaparsan patlar. benim cevabımı bir daha oku. hatta boşver, sen gir elektrikçiye bağlantıyı o yapsın.

Merhabalar. Geçenlerde 12 volt dc motorlarımı çalıştırmak için küçük bir transformatör aldım (12 volt 3 amper ve ayrıca kompakt olduğu için aldım). Fakat aklıma bir şey takıldı, normalde AC kabloları kahverengi ve mavi olurken DC kablolar kırmızı siyah olur. Fakat trafonun üzerinde OUT: brown=+ ve blue= - yazıyor. Acaba baskı hatası mı var diye içini açıp baktım kahverengi ve mavi kablonun olduğu tarafta N ve L yazıyor. Trafonun hangi kısmı AC yardımcı olabilirseniz sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle 117963Ekli dosyayı görüntüle 117964
İşi garantiye al, kabloların yerlerini değiştir. Neme lazım yarın kutu kapalıyken şaşırır, ters bağlarsın, sonrası çat-pat ve duman.:( Renk standartlarına uymak lazım!

güzel insan, sanırım AC ile DC arasındaki farkı biliyorsunuz, köprü diyotun da ne işe yaradığını. bu tür cihazlara AC girersin, DC çıkış alırsın. yanlış giriş yaparsan patlar. benim cevabımı bir daha oku. hatta boşver, sen gir elektrikçiye bağlantıyı o yapsın.
AC- DC farkını biliyorum. İşin doğrusu elektrik elektronik kısmına temel olarak çok az hakimim. Dediğim gibi yanlış basım yapmışlar muhtemelen bende o yüzden emin olamadım bu yüzden devre diziminden anlaşılır herhalde diye foruma sorup bilgileneyim dedim. Yoksa standart olarak herkes mavi-kahverengiyi AC , kırmızı- siyah kabloları da DC bilir ama bu cihazda tam tersi bağlamışlar.

İşi garantiye al, kabloların yerlerini değiştir. Neme lazım yarın kutu kapalıyken şaşırır, ters bağlarsın, sonrası çat-pat ve duman.:( Renk standartlarına uymak lazım!
Aynen dediğiniz gibi. Standardizasyon sağlanmış olsa hiç soru sormaya bile gerek kalmayacak. Dediğiniz öneriyi de dikkate alacağım, zaten kutunun üstündeki bilgiyi silsem yeterli. Kablo renkleri doğru ama kutuya yanlış yazmışlar.

AC tarafını fişli, DC tarafını klemensli kablo ile yaparsanız habire kablo neydi diye düşünmek zorunda kalmazsınız.

güzel insan, yazdıklarınla, paylaştığın resim/foto arasında bir çelişki var. ben sadece düz mantık görseldeki amcaya bakıyorum ve bir hata göremiyorum. sizin gördüğünüz nedir? elinizdeki amca kim? nerede?
sol taraf yazılı zaten N-L mavi kahverengi doğru AC. çıkış kırmızı siyah DC.

1757337512969.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,335
Son üye
ismil_kr07

Yeni konular

Geri