Fotoğraftaki trafonun hangi yönü AC?

güzel insan, yazdıklarınla, paylaştığın resim/foto arasında bir çelişki var. ben sadece düz mantık görseldeki amcaya bakıyorum ve bir hata göremiyorum. sizin gördüğünüz nedir? elinizdeki amca kim? nerede?
sol taraf yazılı zaten N-L mavi kahverengi doğru AC. çıkış kırmızı siyah DC.

Ekli dosyayı görüntüle 117965
Siz haklısınız ona bir şey demedim ayrıca zaman ayırıp bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Ben sadece yanlış basım yapan firmaya sitem etmiştim ama olay biraz farklı ilerledi galiba :)

Siz haklısınız ona bir şey demedim ayrıca zaman ayırıp bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Ben sadece yanlış basım yapan firmaya sitem etmiştim ama olay biraz farklı ilerledi galiba :)
merak etme aynı şeyi bende yaşadım, ama bende işaret filan yoktu. kırmızı siyah varsayılan dc dedim 2 beyaz kabloya ac verdim ve gümmmm. siz en azından harfleri ve doğru renkleri görüyorsunuz.

Teşekkür ederim. Kutudaki bilgi ve renkler yanlış gelmişti emin olmak için sorayım dedim. Kutuya göre bağlarsak kırmızı-siyah tarafa 220 vermemiz gerekiyor :)

3-5 Amper civarı bir akım verebilecek küçük bir trafo arıyorum hocam. Normalde büyük 10 amperlik metal trafolardan alacaktım fakat taşıması ve kullanması bunun kadar kolay değil. Öneriniz varsa çok sevinirim.
bu konularda acemi olduğunuzu anlayınca sakinledim çünkü önce anlam veremedim sonra sinirlendim biraz. Trafo, trafo deyip durmayın; o halk ağzı (hatta bir berber dükkanında led panonun beslemesi olarak kullanılan PS için "motor" deyip duruyorlardı); onun adı üstünde de yazıyor: AC adapter-adaptör- güç kaynağı veya power supply de denir ama trafo sadece karşılıklı sargılardan oluşan ve ac girip ac çıkan bir elemandır. Renklere bu kadar takılıp ezbere gitmeyin, hayal kırıklığına uğratan sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. sigorta, köprü diyot, yüksek gerilim kondansatörü gibi komponetlere yakın taraf 220Vac (veya yüksek gerilim) girişidir, küçük voltaj değerli kondansatöre yakın taraf DC voltaj çıkışıdır. Hiç kablo yoksa bunlara bakın.

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,335
Son üye
ismil_kr07

Yeni konular

Geri