kardeşim benim usulümü anlatayım sana, her işte olduğu gibi bunda da herkesin farklı bir yolu vardır.
1. bilinen ufak devreleri, basit bu deyip yapmamazlık yapmayacaksın. kurup gözlerinle sonucu görecek, ufak değişikliklerde neler olduğunu gözlemleyecek, nerelerde hangi şekillerde kullanacağını-kullanabileceğini hayal edecek düşüneceksin.
2. Kurulum veya tasarım yapman için bir ihtiyaç olmalı, yada ihtiyacın yoksa daha iyi nasıl olur diye düşünmelisin. bu bir hedef olur sana ve ilerlemeni kolaylaştırır. Mesela benim burdaki hedefim su bataryalarını enerji kesilince de çalıştırabilmekti. Mesela işyerinde babanın işlerini evde annenin işlerini kolaylaştıracak şeyler üretmek gibi...yada olanı geliştirmek gibi...
3. Kağıt kalem kullanıp, bir taslak oluşturmak, notlarını almak, ayrıntılarını hesaplamak, çizmek. Bilgisayar diliyle akış diyagramını çizmek.
4. Notlara göre parça parça işleri halletmek. Önce kendim araştırırım yapacağım işi, direkt birine sormadan. Sağolsun arkadaşlar hemen yardımcı oluyorlar ama araştırmak çok önemli. O konuyu araştırırken daha farklı bir çok şey okuyor öğreniyorsun. Ufkunu açıyorsun. Mesela yapacağın şeyin yaptığın amacın dışında bir çok uygulamasını görüyor, tecrübeleri yaşamadan öğreniyor, maliyetini azbucuk kestiriyorsun v.s. v.s.
5. Hevesimi kıranları, yaptığım işi küçümsemeyenleri sallamıyorum. Üzerinde çalıştığım şey basit, önemsiz saçma gibi görünsede başkalarına bana kazandırdıklarını ben biliyorum. O yüzden kimsenin dediklerine aldırış etmiyorum.
6. Son olarak da burda olduğu gibi bilenlere büyüklerime ustalarıma soruyorum. sormaktan hiç çekinmiyor, BEN deyip kendimi büyütüp kibir yapıp sormamazlık danışmamazlık yapmıyorum....
Sağlıcakla...