Bu kadar boykota bir destekte benden olsun
Bu işi genel olarak tüm hayatımızda yapmalıyız. Dünyanın bu kadar küçüldüğü bir ortamda herşeyi ayıklayabilmek oldukça zor onu biliyorum ve bu yüzde yüzde mümkün değil.
Kişisel hayatımda bir markette mutlaka markaları kimin ürettiğine dikkat ederim, aynı fiyata philips ve vestel
Televizyon kıyası yapsam vestel alırım. Onun haricinde günlük kullanım ürünlerinde mutlaka yerli tercih ederim(malesef bebek bezinde allerji sebebiyle huggies'e mahkum oldum o hariç). Bu dikkati hergün gösteririm.
İş hayatı ise bambaşka konu malesef. Mesela geçen yıl bir projemde delikanlılık yapıp emas butonlar aldım, bir kısım armatürümü de cemdağdan aldım.
Emas idare eder, arada sıkıntı çıksada kullanılabilir. Cemdağ ise tam akıllara ziyan. 78 şarj kitli armatürü 5 metre tavana monte ettim. Daha fabrikayı devreye almadan bütün şarj kitlerinde sorun çıktı. Hergün ampül patlatmaya başladılar. Buraya kadar herşey normal gibi.
Asıl sorun bundan sonra. Cemdağ armatürlerinizde sorun var deyince ya olurmu biz onlardan kaçbin tane sattıkla lafa girince işler değişti.
Müşteri karşısında ki rezaletimemi yanayım, cemdağla harcadığım enerjiyemi. Adamlar gelip bakmamak için kırk takla attılar. Çözüm nasılmı oldu? Bütün şarj kitlerini söküp birisine kargoladım Cemdağa değil. O bana yeni kitler gönderdi ben onları monte ettim.
Kesin çözüm oldumu, hayır. Hala bu armatürlere emek ve para harcıyorum. Cemdağmı, sitecomu, philipsmi derseniz, tabiki siteco ya da daha olmazsa philips.
Malesef yerli üreticilerimiz, hala müşteri ne demek çok farkında değiller. Çoğu zaman ucuzun arkasına saklanıyorlar. Ben ucuz mal istemiyorum. Çünkü ucuz mal kırk tane ilave maliyetle çok daha pahalıya geliyor.
Gıda sektöründe Ülkerin yapabildiğini bizim sektörde ki üreticiler de umarım başarır ve o zaman gönül rahatlığıyla onları alır, fransızları da tekmeleriz.
Birde mesajlarda muadil olabilecek, güvenilirliğini kanıtlamış yerli markaları yazarsanız sanıyorum, kampanyaya destek olacaktır.
Mesela ben ölçü trafoları için ALCE'yi kesinlikle öneririm.