Fransız Malı Elektrik Malzemelerini Kullanmıyoruz...

Bugun itibari ile devam eden bir projemizin legrand şaltını değiştirdik.
Hep destek, tam destek.
 
Umarım bizim firmalarımız da, bu durumu iyi değerlendirir ve alışkanlıklarımızı değiştirmemizde yardımcı olur...

Örneğin "KAEL YETKİLİSİ" forumumuzda aktif olduğu ve bizlere cevap verebileceği için "KAEL"i ele alalım...
Bu başlık altına hiç yazmamış. Muhtemelen, yanlış anlamalara yol açmamak için yazmadı...

Dilerim ki; "Ar-Ge faliyetlerimizi daha da geliştirip, ürün gamımızı genişleteceğiz. Teknik öğretmen okullarının ve bazı pilot meslek liselerinin atölyelerine, ürünlerimizi ücretsiz gönderip eğitime destek olacağız. 24 saat faal teknik destek hattı oluşturacağız. Fiyatlarımızı en makul seviyede tutacağız," vs. vs. benzeri bir destek çıkışları olabilir...
Belki de "bunları zaten yapıyoruz, ancak daha da ileri seviyelere taşımak için, daha çok çalışacağız" diyebilir...

Elbette bu temennilerim tüm şirketlerimiz için... Bizim onlara, onlarında bize ihtiyaçları var...
Saygılar...
 
arkadaşlar gördüğüm ve incelediğim kadar adamlar gerçekten içimize girmiş,hangisini boykot edeceksin ki.renault mu ? peugeot mu ? citroen mi ? şimdi size soruyorum.Türkiye de 10 kişi den 8 inin evinin önünde renault var.Adamlara muhtaç olmuşuz haberimiz yok.Gelelim elektrik markasına söyleyin bana schneider a güçlü bir yerli markamız var mı.? bence bu iş 1-3 kişiyle olacak iş değil.Biz nezaman adam olur.Kendi ayaklarımızın üzerinde durduğumuzda.saygılar...
 
Schneider Electric, pazarına girdiği ülkelerden kazandığı ile tekrar o ülkedeki paralel firmaları satın alır. Metesan, PKS ve diğerleri gibi...
 
çok doğru bir karar ama geç kaldık gibi yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı....
 
boykot edilecek fransız malları ile alternatif türk (yoksa uzakdoğu malları) markalarını da yazsak iyi olur
 
Bu kadar boykota bir destekte benden olsun :) Bu işi genel olarak tüm hayatımızda yapmalıyız. Dünyanın bu kadar küçüldüğü bir ortamda herşeyi ayıklayabilmek oldukça zor onu biliyorum ve bu yüzde yüzde mümkün değil.

Kişisel hayatımda bir markette mutlaka markaları kimin ürettiğine dikkat ederim, aynı fiyata philips ve vestel televizyon kıyası yapsam vestel alırım. Onun haricinde günlük kullanım ürünlerinde mutlaka yerli tercih ederim(malesef bebek bezinde allerji sebebiyle huggies'e mahkum oldum o hariç). Bu dikkati hergün gösteririm.

İş hayatı ise bambaşka konu malesef. Mesela geçen yıl bir projemde delikanlılık yapıp emas butonlar aldım, bir kısım armatürümü de cemdağdan aldım.
Emas idare eder, arada sıkıntı çıksada kullanılabilir. Cemdağ ise tam akıllara ziyan. 78 şarj kitli armatürü 5 metre tavana monte ettim. Daha fabrikayı devreye almadan bütün şarj kitlerinde sorun çıktı. Hergün ampül patlatmaya başladılar. Buraya kadar herşey normal gibi.
Asıl sorun bundan sonra. Cemdağ armatürlerinizde sorun var deyince ya olurmu biz onlardan kaçbin tane sattıkla lafa girince işler değişti.
Müşteri karşısında ki rezaletimemi yanayım, cemdağla harcadığım enerjiyemi. Adamlar gelip bakmamak için kırk takla attılar. Çözüm nasılmı oldu? Bütün şarj kitlerini söküp birisine kargoladım Cemdağa değil. O bana yeni kitler gönderdi ben onları monte ettim.

Kesin çözüm oldumu, hayır. Hala bu armatürlere emek ve para harcıyorum. Cemdağmı, sitecomu, philipsmi derseniz, tabiki siteco ya da daha olmazsa philips.

Malesef yerli üreticilerimiz, hala müşteri ne demek çok farkında değiller. Çoğu zaman ucuzun arkasına saklanıyorlar. Ben ucuz mal istemiyorum. Çünkü ucuz mal kırk tane ilave maliyetle çok daha pahalıya geliyor.

Gıda sektöründe Ülkerin yapabildiğini bizim sektörde ki üreticiler de umarım başarır ve o zaman gönül rahatlığıyla onları alır, fransızları da tekmeleriz.

Birde mesajlarda muadil olabilecek, güvenilirliğini kanıtlamış yerli markaları yazarsanız sanıyorum, kampanyaya destek olacaktır.

Mesela ben ölçü trafoları için ALCE'yi kesinlikle öneririm.
 
Fransızların ve diğer Avrupa'lıların müslümanlara ve Türklere olan düşmanlığı yeni birşey değil bu tür boykotları daha öncede yaptık kıravat yaktık buz dolabı yaktık v.s en fazla 1 ay sürüyor boykotlarımız.Yapacağımız en büyük boykot dinimizi öğrenmek ve yaşamak, tarihimizi okumak,ecdadımızı tanımak ve çocuklarımıza öğretmek olacaktır bana göre.bugün Fransa yarın İngiltere başka gün israil. değişen birşey olmaz siyasiler bir birinden özür diler herşey unutulur gider. biz ilk önce milli ve manevi değerlerimizi koruyalım............
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,286
Kullanıcılar
451,017
Son üye
Ozerbil

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst