Frekans Ayarlama

oey200

Üye
Katılım
27 Eyl 2010
Mesajlar
21
Puanları
1
Merhaba, ac/ac konvertor ile frekansı değiştirmem gerekli. 3fazlı sistemde bildiğiniz üzere frekans 50 hz. bu frekansı nasıl değiştirebilirim? bunu yapmam da yardımcı olacak abilerim var mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hazır ürün olarak kullanmak istersen, 3~ beslemeli bir hız kontrol alarak bunu başarabilirsin. (çıkış frekansını istediğin gibi ayarlayabilirsin)

sabit bir frekansa dönüştürmek istiyorsan motor alternatör (kutup sayıları çıkış frekansına göre seçilmeli) bir uygulama yapılabilinir fakat bu tür uygulamada yüke bağlı olarak çıkış frekansında azda olsa değişimler olur (kullandığın motora bağlı olarakyük durumunda çıkış frekansı düşecektir)

bu sistemi kendim yapmak istiyorum diyorsan

aslında gene bir sürücü imalatı yapmış olursun 3 fazı alır doğrultur sonra bunu istediğin frekansa çevirirsin
 
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim, bu sistemi kendim yapmak istiyorum 3 faz doğrulttuktan sonra ne yapmam gerekiyor? pwm mi yapmam gerekiyor yoksa farklı bir yolu varmıdır ? doğrulttuktan sonra ne yapacağımı açıkçası bilmiyorum.
 
düşünüp araştırdıktan sonra bir çok yolu bulabilirsin, ama en yaygın olanı "six bridge" yani 6 lı köprü sistemidir. Bu sistemler de mosfetler ya da IGBT kullanılır (ki bu gerilimde IGBT şart) veya bunlardan oluşturulmuş hazır modül kullanılır. Bu devreyi BLDC motor sürücüleri 3~ asenkron motor sürücüleri gibi konularda araştırma yaparak bulabilirsin. burada pwm kullanman şart, anlattığım yapı, araştırmalarında göreceğin kadar basit bir devre uygulaması değildir. (gözünü korkutmasın ama biraz bilgi ve tecrübe isteyen bir uygulamadır)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,275
Mesajlar
924,895
Kullanıcılar
451,691
Son üye
nisanejenuesb

Yeni konular

Geri
Üst