Frekans kontrollü 0-17 volt ayarlı çıkışlı devre??

Katılım
1 Ara 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar ve sayın hocalarım,
Bana girişteki frekansa göre 0- 17 volt ayarlı çıkış verebilecek,aynı zamanda değişim hassasiyeti,sabit değeri ve çıkışı potlar sayesinde de ayarlanabilecek bir elektronik devre lazım. (giriş frekansı bir sensörün çıkışından alınıyor).

Aslında bu bir nevi dizel jeneratörlerin guvarnör kartı gibi birşey. Şimdiden teşekkürler...
 
frekans degeri nedir.bu işi frekans voltaj dönüştürücü entegrelerle yapabilirsin.ayrıca belli noktalarda kontrol istiyorsan opamplarla set noktaları oluşturup kontrol edebilirsin..
 
Hocam şimdi giriş frekansı triger dişliye bağlı olan bi sensörün devri okuyup çıkışını frekans olarak vermesinden ibaret . Biz nominal değelerimize ulaştığımızda bu sensör çıkışlarından 3Khz okuyabiliyoruz. Bu değerin değişimine göre de çıkış alıp bir valfi kısıp açabilmemiz lazım. Elektroniğim pek iyi değil. Yol gösterici örnek bir çizim gönderebilirmisiniz. Teşekkürler ....
 
hocam teşekkürler dökümanı inceledim. manyetik pikaplı uygulama örneği benim isteğimle nerdeyse aynı.
Yine elektroniksel eksikliğimden dolayı soracağım: bu entegrenin bulunduğu bir devreyi; 12 volt beslemede,manuel çıkış ayarlı,frekans değişimlerine karşı hassasiyet ayarlı(bir nevi gecikme ayarlı),sabit çıkış ayarlı olarak nasıl tasarlayabiliriz. Tabi aşırı miktarda parazit ve titreşimiz bulunduğu bir ortamda çalışacağınıda söylemeliyim.
umarım çok şey istemiyorumdur. Örnek çizim ve eleman listesi çok işimi görürür. İlginiz için teşekkürler
 
size verdiğim devre çok örneklerle dolu bence.burdan faydalanabilirsiniz.ama sizinde biraz bu devre üzerinde değişiklik yapmanız gerekiyor.gerisi size kalmış...

iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,326
Mesajlar
925,325
Kullanıcılar
451,779
Son üye
Faitheden

Yeni konular

Geri
Üst