Frekans konvertÖrÜ yardim lÜtfen arkadaŞlar

selcukxp

Üye
Katılım
31 Mar 2007
Mesajlar
383
Puanları
1
İŞetmemİzde motorlara yol vermek İÇİn kullandiĞimiz Çok sayida frekans konvertÖrÜ var eaton cutler-hammer marka bunlarin bazilariyla İlgİlİ bÜyÜk sorunlarimiz var ve bu sikintilar yÜzÜnden motorlara tam gaz manuel yolvermek durumunda kaliyoruz.

1- fk'yi manule alip motor start yaptiĞimizda herŞey normal motora İstedİgİmİz frekansta ve voltajda enerjİ verebİlİyoruz uzak kontrolde otomasyon baĞlantilarinda ve 0....10 volt arasi gelmesİgereken gerİlİm gelİyor bÜtÜn rolelerİn kontaklari saĞlam ama yİnede uzak kontrolde ÇaliŞmiyor.?

2- fk'yi ayni deĞerdekİ ÇaliŞan baŞka bİr fk'nin parametrelerİnİ alip aynisini eksİksİz gİrİyorum ama yİne sonuÇ deĞİŞmİyor.

3- sİstemde hİÇbİr sorun yok kumanda devresİ veya rolelerdede sorun yok yardimci bÜtÜn kontaktÖrlerİde kontrol ettİk hepsİ ÇaliŞiyor ama sorun devam edİyor.?

4- tohaf olanda servİsİne gÖndermemİze ragmen onlarda bİŞİ yapamiyorlar herhangİbİr bakim anlaŞmamiz veya garantİlerİde yok.?

markasi eaton cutler-hammer (svx9000 af drives ) olan bu cİhazlara diŞaridan pc baĞlantisi yardimi İle mÜdehale edİlebİlİyormu acaba ÇÜnkÜ İlk montajinda baŞinda bulunduĞum bu cİhazlarin motor deĞerlerİ bİr pc Üzerİnden fk'ya aktariliyordu.?

Şİmdİden Çok teŞekkÜr ederİm İlgİlenen arkadaŞlara.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
uzaktan kontrol etme parametresi açılması gerekiyor zannedersem şu anda cihazın üzrinde ayarlıyorsunuz hızını harici pot ile dışarıdan kontrol etmek istiyorsunuz onun için kullanma kulavuzuna bakarak dışarıdan kontrol parametresini açmak gerekir.

http://www.eaton.com/EatonCom/Produ...QUENCY_DRIVES/SVX9000GeneralPurpose/index.htm

bu adreste kullanma kulavuzu var ve pv softwear programları var buradan indirebilirsin
 
1. V - I analog giriş seçici switchlerini kontrol et. Switch akım konumunda olabilir.
2. Switch konumu doğru ise (0-10 V uygulanan gerilim ve switch gerilim konumunda) ve konvertor yine çalışmıyorsa , switchi akım konumuna alarak 0-20 / 4-20 mA uygulayarak çalıştırmayı dene. (Parametre ayarlarını yapman gerekebilir)
2. Konvertorun A/D girişi bozulmuş olabilir.
 
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yaptığınız yorumlar için yalnız birde bu dışarıdan kontrol parametresini bana kısaca türkçe yorumlarla anlatacak bir bilgi kaynağınız yokmu acaba .
 
selcukxp ' Alıntı:
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yaptığınız yorumlar için yalnız birde bu dışarıdan kontrol parametresini bana kısaca türkçe yorumlarla anlatacak bir bilgi kaynağınız yokmu acaba .

Sayın üyemiz bazı hız kontrol cihazlarında dışarıdan bir potansiyometre veya röle vs. yardımı ile kontrol için parametre ayarı koyarlar mesela enda sürücüde 1-00 parametresine girilince
0000 komutunda tuş takımı ile kontrol
0001 komutunda harici kontrol paneli aktif
0002 komutunda haberleşme portu aktif
0003 komutunda built-in plc aktif
diye kodlar vardır hangisini kullanmak istiyorsan ona alıp kullanıyorsun.
Senin kullandığın sürücüyü ben bilmiyorum ilk kez duydum adını ama sana verdiğim linkte kullanma kulavuzu var ingilizce biraz bakarsan görebilirsin birazda ingilizce lazım :D kolay gelsin
 
Merhaba ,

Bir çok sürücü markası ile bizzat ugraştım ve bir çok projede aktiv olarak rol aldım ama senin kullandıgın surucu markasını yeni duydum.
Ben tum suruculeri düşünerekten genel olarak yapman gerekenleri yazabilirim, umarım işine yarar.

FK ları, kendi üzerinden ( Local ) veya otomasyondan ( remote ) olarak kontrol edilebilir.

1 - Otomasyondan kontrol için, öncelikle bu seçici işlemini yapman gerekir. ( bir parametre ayarı veya bir kontak yardımı ile, surucun hangisine izin veriyorsa )
2 - Tum ayarları yapılmış olsa bile, analog giriş sinyalin 0-10V veya 4-20mA oluşuna göre analog giriş swicini buna gore ayarlaman gerekiyor. ( dışarıdan analog referans geldiğinden de emin olmalısın )
3- Otomasyondan start için gerekli digital girişleri ayarlayıp ona göre baglantıların yapılmış olması gerekir. ( bir çok surucude bu baglantı PNP veya NPN oluşuna göre kendinden şöntlemen gereken uçlar olabilir. Örnegin +24V dc ile DCOM u şöntlemek gibi )
Bunları yapmana ragmen cihaz otomasyondan start almıyor ise, cihazın I/O kartında problem olabilir.

Kolay gelsin...
 
Eaton ürünlerini Vacon üretiyor. Vacon web sitesinden NXS serisi nin manuellerini incelersen çözüm bulabilirsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,900
Mesajlar
921,486
Kullanıcılar
451,048
Son üye
Yates

Yeni konular

Geri
Üst