frekans tutma

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar şimdi türkiyede bir ulusal Şebeke var, merak ettigim şey bu büyük sistemde tek bir yerde mi frekans tutuluyor yoksa cok sayida merkezden mi? bilen var mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar şimdi türkiyede bir ulusal şebeke var, merak ettigim şey bu büyük sistemde tek bir yerde mi frekans tutuluyor yoksa cok sayida merkezden mi? bilen var mi?

Frekansın tutulmasından kastınız nedir? Türkiyede birsürü santral var. Termik santraller,hidroelektrik santraller,doğalgazla çalışan santraller,Jeotermal santraller,v.s v.s Her bir santralde giriş gücü farklı, frekans değişimleri farklı.
Ancak ana enerji nakil hatlarının(ana arterlerin) belli merkezlerden takip(kontrol değil) edildiğini biliyorum.
 
Bildiğim kadarı ile; Normal durumda
-Hidroelektriklerin tamamı,
-Doğalgaz santrallerinin gaz türbinleri, (Buhar türbileri tutmaz.)
-Termik santraller tutmaz.
frekansa iştirak ederler.

Ayrıca şöyle bir durumda olabiliyor. Santralin tutması gereken toplam rezervi, tüm gruplara değilde 1-2 gruba da tutturabiliyorlar.
 
Son düzenleme:
ben hidroelektriklerden örnek vereyim ideal frekans 50 hz dir 50 nin altına düştüğü zaman grupun belli bir çalışma bandı vardır o band aralığında örnegin 40 mhz bu band aralığında ayar kanatları açar (frekans düştüğünde) ayar kanatları kapatır (frekans yükseldiğinde)
bu frekans tutma işle ytm talimatıyla olur fakat özel şirketler belli anlaşmalar cercevesinde kaç ünite anlaştıysa ona göre frekans tutar.
 
Benim bildiğim Ankara'da Gölbaşında yük tevzi merkezinde ülkemizdeki üretim ve iletim hatları devamlı ulusal elektrik kontrol ve kumanda merkezinde izleniyor ve müdahale ediliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,697
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst