güç artımı

oksuzz

Üye
Katılım
7 Mar 2008
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
40
herkese merhaba.

fabrikamızda 2000 kVA trafo mevcuttu. kompanzasyondaki rezonanstan dolayı trafo gövdeye kısa devre oldu. geçici olarak başka fabrikadan 2000 kVA trafo montajını yaptık. 3200 A ana şalteri yeniledik. kompanzasyon yenilendi.

yeni trafo alacağımız için ve fabrikanın yavaş yavaş büyüdüğünü gördüğüm için 2500 KVA trafo olsun diye ısrar ettim. o zamandaki elek. müh. bizi hiç uyarmadı. yeni anlaşmış olduğumuz elek. müh. arkadaş elektrik kurumuna başvuru yapmamızı bazı şeylerin değişmesi gerektiğininden bahsetti. bu sürec bu kadar sıkıntılımı.

internette bununla ilgili adam akıllı bir bilgi bulamadım.

yeni alınacak olan makinalarla birlikte 2000 kVA trafoyu sürekli üst limitte çalıştırmamak için 2500 kVA trafo alınmasını ısrar ettim ve 2500 kVA aldık.

2500 kVA'ya geçiç yapmak için hangi yolları izlememiz gerekiyor.

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

saygılar...
 
önce enerji müsaadesi yaparsınız. sonra enerji müsaadesine uygun güç artım projesi hazırlanır. daha sonra deplase işlemi yapılır. dağıtım şirketi personellerince kabulleri yapılır. bildiğim kadarı zor değil.
 
ilk zamanlar sıkıntılı gelir. tıpkı araç sürmek gibi
 
enerjiyi hangi kuruluş veriyorsa kapasite artımı için görüşeceksiniz eğer uygunsa artırdığınız kadar kapasite bedeli ve proje tadilatı ile olacak iş
 
Bence başka sıkıntılar var. Öncelikle 2000 kva trafonun ana şalteri 3200 A iken 2500 kva trafonun ana şalteri 4000 amperdir. Eğer mevcut 3200 A şalterin yerine takacaksanız ana baranız bu akımı taşımaz. Sonra size ciddi sıkıntıya yol açar. Yok ben 2500 kva trafoya 3200 A şalter takacağım derseniz yeni projede göstermelisiniz.

Gelelim güç arttırımına. Tabi bunu yapmayabilirsiniz. Taki dağıtım şirketi 2000kva gücü geçtiğinizi tespit edene kadar. En fazla 1,5 katı ceza yersiniz toplam kullanımın. :) İlk olararak dağıtım kuruluşuna sizin adınıza YG işletme sorumlusu bir dilekçe verip 2500 kVa ya güç arttırımı enerji müsadesi istemeli. Bu dilekçe verildikten sonra 20 gün içinde cevap gelir. Bu cevaba göre herhanbi bir SMM yeetkili mühendise danışarak proje çizdirirsiniz. Mevcut duruma bakar ve istenilene göre proje çizer. Tahminen 3-5 gün sürer. Sonra o projenin onayı için dağıtım kurumuna götürülür proje. Tahminen 3-5 günde eğer hata yoksa orada bekler. Bazen duruma göre daha fazla sürer. Proje onayından sonra fiziksel işlemler bitirilir(Sizin durumunzda ölçüm primer olduğundan YG akım trafoları da değişmek zorundadır bilginiz olsun). Yada sizin durumunuzda zaten bitirmişsiniz montaj vsyi. Montaj vsv ve iş bitiminden sonra kabul başvurusunu projeci mühendis yapar dilekçe ile. Kabul için tarih ve sayı alınır. Tahminen başvurudan 3-5 gün 1 hafta yada 10 gün sonra yada keyif durumuna göre kabul tarih sayısı verilir. O tarihte kabule dağıtım şirketi, projeci mühendis yg sorumlusu şirket yetkilisi vs. kabul heyeti olarak kabule gelir. Eksik varsa ileri bir tarihte eksikleri düzeltilerek yine gelinir. Dağıtım şirketi yetkililerinin keyifleri olursa kabul nihai olarak yapılır. İş burdan sonra resmi olarak geçici kabul tutanaklarının imzalanması ile son bulur. Kabul bitmiş olur. Tabi bunun ardından abonmanlık süreci başlar projeci mühendis kabul evraklarını teslim ettikten sonra abonmanlıkta güç artırımında gerekli ücretler şirket tarafından yatırılır ve abonmanlık işlemleride biter.

Sadece bu kadarcık. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
130,066
Mesajlar
932,715
Kullanıcılar
453,053
Son üye
ulu09

Yeni konular

Geri
Üst