Güç sarfiyatı

çaylakelektrikçi

Paylaşımcı üye
Katılım
21 Şub 2016
Mesajlar
965
Puanları
106
Yaş
28
Selamın aleyküm ustalarım.
Çalıştığım işyerinde patron gelen Elektrik faturasınin geçen yıllara göre çok yüksek geldiğini söylüyor,bununla ilgili bir çalışma yapmamı istiyor. İstediği ise binada 7 katta bulunan kat panolarina süzme sayaç takip hangi katta ne kadar enerji sarfiyati var bunu olcmek..burası bir tıp merkezi ve 3 kat hasta odası var.diger katlarda ise işte poliklinik odaları lavaratuar mr tomografi vs..şimdi yüksek güç çeken klimalar asansörler klima santralleri mr tomografi kompresör vs vs gibi Adp den direk beslenen neredeyse 20-30 tane daha böyle cihazlar makinalar var..bizim patron zannediyor ki kat panosuna sayaç takinca sanki o katta çalışan ne varsa bunu bu şekilde olcebilirz fakat dediğim gibi örneğin 3. Kat ta sadece hasta odaları var fakat burada çalışan iki üç klima direk Adp ten ayrı ayrı geliyor..yani kisacasi kat bazinda bu ölçümü almam imkansız fakat adam ille de çözüm bul diyip duruyor 😀..yani gelen toplam faturayı 7 kattaki kat panosunun toplamı zannediyor fakat belki de 20 de 1 i dir 7 panonun toplam sarfiyatı...ben bunun için her kompagin başına her makinanın panosuna sayaç koymam lazım ki hangi makina ne kadar harcamış bunu hesaplayıp devamında toplam faturaya göre işte bu bu kadar çalışmış bu kadar para yazmış vs gibi bir veri çıkarayım.. fakat bu imkansız gibi birşey..ben bu adamı nasıl ikna ederim ne yapmam gerekli fkiri verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
 
Hangi cihazın\katın ne tükettiğini bilse ne işine yarayacak? Çok tüketim yapan cihazları mı çalıştır mayacak? Siz geçen yıl ile bu yıl tüketilen toplam enerji miktarlarını kıyaslayın tüketimler aşağı yukarı aynıysa artışın elektriğe yapılan zamlardan kaynaklı olduğu anlar..Sanki başka ülkede yaşıyor zamlardan haberi yok..
 
Tüketim geçen yıla göre arttı..İlave mr klimalar vs 100 kva ya yakın yük fazlalığı oluştu..Bunu
bildiği halde gelmiş sarfiyat neden arttı diye soruyor..Adama anlatıyoruz anlamıyor sanki biz onun söylediğini yapmak istemiyoruşuz gibi bir düşünceye kapılıyor..Verecek 3.4 bin 7 kata takıcaz süzme sayacı..ee ortada veri yok sonuç yok katın harcadığı enerjiyi bilse ne bilmese ne...Boşuna masraf yapma diyorum birşey elde edemeyeceğiz diyorum çözüm bul diyor..ağzının ortasına şaplatacam onu istiyor:)
 
Elektriği görevli tedarikçiden mi alıyorsunuz? Eğer görevli tedarikçiden alıyorsanız tedarikçinizi değiştirerek faturanızı düşürme imkanınız olabilir.
 
Kapat mr i kompresoru en çok güç çeken cihazi..

Al sana tasarruf.

Yapmasın bu işi.

‐-----‐-----------‐-----‐-----------‐-----‐-----------‐-----‐-----------

Bu is faturada ödenen para üzerinden değil, harcanan kW enerji üzerinden yorum yapılır. Geri dönük yılların üzerinde aylık kW harcamaları tablo haline getirilir. Dilenirse bu tablo grafik haline getirilir. Sonuç size bir trend verir. Bu trend üzerinde nerede yükselme var. Bu yükselme zamanında ne değişmiş görülür. Hatta bu grafiği günlük bile sayaç değerleri alınıyorsa değerlendirilebilir. Daha iyi olur.

Yükselme zamanında çekilen mr adedi, tomografi bile düşünülür. Mevsim geçişleri, klimalarin aktifligi, hasta sayısı v.s. değerlendirmeye tabidir.

O zaman sende aylık guc çeken ct tomografi mr bu cihazların aylık listesini çekim adedini ilgili branşlardan geri dönük adet iste ne bileyim.
 
Son düzenleme:
ADP panosundan doğrudan beslenen her hat için adp panosu üstüne enerji analizörü konulabilir. Bunun için her faza akım trafosu ve bir enerji analizörü gerekir. Bazı markaların PC ye kurulan modbus haberleşme ile veri aktarımı yapan sistemleri mevcut. Çok ayrıntılı bir şekilde verileri görebilirsiniz. Bunun dışında her ay sonunda enerji analizörlerinin üstünden de değerler okunabilir.
 
ADP panosundan doğrudan beslenen her hat için adp panosu üstüne enerji analizörü konulabilir. Bunun için her faza akım trafosu ve bir enerji analizörü gerekir. Bazı markaların PC ye kurulan modbus haberleşme ile veri aktarımı yapan sistemleri mevcut. Çok ayrıntılı bir şekilde verileri görebilirsiniz. Bunun dışında her ay sonunda enerji analizörlerinin üstünden de değerler okunabilir.
Ustad bunu bende düşündüm hatta çok fazla yük çeken 3 tane cihaza enerji analizörü bağlayıp modbüs haberleşme ile bütün verileri pc ye indirdim adama sundum..baktı hee hıı dedi bu kadar..o kadar uğraştım ama cihazın ne kadar kw harcadığını bilse ne işine yarayacak bunu anlatamıyorum..serkan abinin dediği gibi kapatsın o zaman çalıştırmasın madem cok kw çekiyorsa.:)
 
Fatura tutarlarının arttığından şikayetlenmeye başladığı sürecin 5-6 ay evvelinden bugüne kadarki fatura tutarlarını ve kwh değerlerini dosyalayın, yüksek güç tüketimi olan cihazlarla ilgili günlük ortalama çalışma saatlerini de cihazı kullanan vatandaşlardan edinin, bunları da listeleyip geriye dönük toplam fatura tutarları üzerinden yüzdelik oranlama listesi hazırlayın, ayrıca aylık faturalardan kwh değerlerini ve bütünleşik zam değerlerini yüzdelik olarak belirleyip listeleyin bu şekilde sunun. Bazen yaptığınız anlamsız olsa da patronunuzun psikolojik tatminini sağlamak zorunda kalabiliyorsunuz herhangi bir mantık aramaksızın. Bunu yapmadan izah etmeniz ciddiyetsiz bir tavır takındığınız intibasını oluşturur ama bir çalışma sunarsanız dayanağınız olur. Yine ikna olmaz diretirse boşverin uğraşmayın hayli masraflı liste çıkarıp sunun alsın takın gitsin öbür türlü iş beceremez imajına sebebiyet verebilir.
 
binanız müsaitse solar Panel destek sistemi kurun.
Satış yapmadan solar sisteme yatırım kanaatimce pek anlamlı gelmeyecektir. Zira yatırımcıların en büyük avantajı para harcamadan kredilerle sistem kurulumu yapıp 6-7 sene süren amortisman sürecinin sonunda bir santral sahibi olmak, aksi cezbedici olmayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,853
Mesajlar
930,787
Kullanıcılar
452,712
Son üye
berkaykara1

Yeni konular

Geri
Üst