Güneş enerjisi şarj sistemi

Dostum malesef bu tür bir batarya bildiğim kadarıyla uçuş esnasında yaklaşık 10 - 20 dakika aralığında boşalıyor. 14.8 volt 5000 ma yani 5 amper bir pili destekleyecek şarj edecek panel siz eğer bunu yine 10 dakikada şarj etmek isterseniz 10 dakikada 5 amper verebilecek bir solar panele ihtiyacınız var demektir.

Bu mantıkla bakarsanız aynı anda hem şarj hemde uç olmayacak bir durumdur. Bu durumda sizin arayışınız pil kullanmadan uçmak olmalıdır. Bu şekilde bakarsanız ne alanınız bu gücü üretecek panele yeterli dene motorlarınız bu paneller kaldırmaya gücü yeterli. 140 watt bir panel 12 - 14 kg ın civarında ağırlığa sahiptir. Ve 18 volt 6 ah/h gücünde olabilir.

Şarj regülatörü kullanmanıza katiyen gerek var. Çünkü bu özellikteki bir lityum pili şarj etmek çok hassas kontrollerle olmalıdır. Yoksa lityum pil bir patlayıcı gibi patlayabilir yada ciddi yangın çıkartabilir. Bu nedenle balans kontrollü işlemci ile şarj edilirler. Siz siz olun lityum pillerinizi farklı bir yöntemle şarj etmeye çalışmayın.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,922
Kullanıcılar
451,525
Son üye
ituran20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst