Güneş Enerjisi ile Cep telefonu şarj etmek

emrah_5353

Üye
Katılım
7 Tem 2012
Mesajlar
41
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba.Solar panellerle ilgili pek bilgim olmadığından desteğinize ihtiyacım var.Benim 24 saat 5V 1A DC üretebilen bir sisteme ihtiyacım var.Solar panellerden 5w yada 10w lıklardan kullanacağım.Bana hangi malzemeler gerekir,nelere dikkat etmem lazım? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şöyle bir sistem işinize yarayacaktır diye düşünüyorum:

20 Watt Güneş Paneli Paket Sistemi (Akü Dahil) (HP-08)

Bu pakette 20W panel, inverter, şarj kontrol cihazı ve akü de dahil ve monte edilmiş şekilde gönderiliyor. Bu paket dışında 10W lık bir sistem daha mevcut ancak sizin ihtiyacınıza yetmez diye düşünüyorum bu yüzden 20W denemekte fayda var.
 
Eğer akünüz 12 volt 7 ah ise bir akü 1/10 oranında şarj olmalıdır.10 watt bir güneş pili saatte maks. 556 ma akım üretir bu akünün şarj olması için uygun ama güneş panalleri 12 volt üretirler (eğer ki yük varsa) boşta ise 20-21 volta kadar çıkabilir.internette bu iş için uygun devreler var ister yapabilir isterseniz de hazır alabilirsiniz .yanlışım varsa düzeltin .kolay gelsin.
 
Yeter zaten güneş pili maks 556 ma üreteceği için fazla bile gelebilir
Biraz yardımcı olur musun? Hangi parçalar kullanmam lazım..güneş paneli ile akü arasına ne koyacağım?aküden çıkış alırken 12v to 5v regülatör kullanmayı düşünüyorum fakat akım miktarı ne kadar olur? 1Amperin altına düşmemesi lazım.güneş battıktan sonra akü ile güneş paneli arasındaki bağlantının kesilmesi gerekli mi?
 
Hayır kesmeniz gerekmez ama güneş paneli ile akü arasına diyot koymalısınız.yaptığınız bağlantıların daha sağlıklı olması için 12-24v regülatör koymalısınız o uygun voltajı sağlar ve akü dolduğunda akımı keser
 
12V 7ah akü için 12V 10A solar şarj cihazı mı kullanmam gerekiyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,943
Mesajlar
921,874
Kullanıcılar
451,123
Son üye
Eldost

Yeni konular

Geri
Üst