doangun
Üye
güneş enerjisi ile ilgili şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: bir binada ortak kullanım yani sadece güneş pili ile Elektrik enerjisi elde etmek amaçlı olmadan su ısıtmak için kullanılan güneş panelleri ile birlikte hatta bir de rüzgar gülü ile birlikte sağlam bir düzen tasarlandığın da,ısınma,elektrik ihtiyacının karşılanması fevkalade biçimde yapılabilmekte. İlk yatırım maliyeti yüksek yalnız yıllar içerisinde bu size fazlasıyla geri dönebiliyor. Örneğin böyle bir düzeni 8.000 YTL(ya da 12.000) ye mal edersek (bu kesin bir rakam değildir) ve kullanım ömrünü de 10 yıl olarak(su ısıtan güneş panellerinin ömrü 10 yıl kadardır) hesaplarsak -8.000/10=800 ytl yıllık bize yükü olur. Aya vuracak olursa 800/12=67 ytl aylık giderimiz var. Bugün koşullarında 67 liraya ısınıp, sıcak su kullanıp, elektrik enerjisini (aydınlatma, buzdolabı, T.V, bilgisayar, çay kaynatmak gibi küçük amaçlı olarak) kullanabilme şansımız ne kadar?
Ben bilgim ölçüsünde burada kabaca bir hesaplama yaptım konuya daha vakıf olan arkadaşlarda yorum yazarsa daha iyi olur.
Ben bilgim ölçüsünde burada kabaca bir hesaplama yaptım konuya daha vakıf olan arkadaşlarda yorum yazarsa daha iyi olur.