selam akü kullanmadan sistem kurulabilinir inverter bile kullanmanıza gerek yok direk panelden gelen enerjiyi 220 volta cevirebilen sebekeye baglanabilen mikro inverterler var sadece güneş oldugunda çalışır güneş gidince ve elektrikler kesilince üretim yapmaz şebekeyi koplayıp 220 yi üretir. profesyonel takip cihazı ayrı satılıyor bu sistemin ne kadar ürettiğini takip için
Panel bazında ve sebekeye evde tüketim olmadıgında
Elektrik vermemek için ayrı bir cihaz daha satılıyor fiatları mantıklımı bilmiyorum ancak 300 dolar+kdv 1500 watt inverter 470 watt a kadar panel baglanabiliyor 4 girişi var 4 tane 400 watt baglayıp 1500 watt güç güneşte üretiyor solar kablo kullanmadan paneli direk invertere baglıyorsunuz ip 65 korumalı ev içine 230 dolar +kdv ye izleme cihazı alabilirsiniz internet baglantısı wriless ile cihaz inverterle haberleşip pc den yada cep telefonu uygulaması ile anlık üretimi gösteriyor evde kullanım cok az ise sebekeye elektrik vermesin üretimi kıssın istenirse fatura artmaması için 90 dolar + kdv ye smart meter isimli bir cihaz ile fazla bir üretim olursa tüketimden sistem haberleşip otomatik kısıyor panelden gelen gücü bu da bir secenek ancak bende bundan almak istiyorum pahalımı ucuzmu bilemedim solar kablo yok yangın riskine karşı en avantajlı akü maliyeti yok elektrik dagıtım sistemi ile anlaşma yapılabilinirse sebekeyi akü gibi kullanabiliriz gündüz fazla üretimi sisteme veririz gece geri çekip kullanırız aylık mahsuplasma ile sizlerce bu sistem nasıl sevgili güneş severler
<iframe width="1280" height="720" src="
" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>