İstanbul Karaköy de teknik solar diye bir firma var bu firmaya gidip sordum İstanbul'da mono kristal kullanilirmi diye kullanılır mono nun kullanılamayacağı tek yer çöl olur dediler bende kararsızlık içindeyim mono mu alsam poly mi birde marka olayı varAyni guc uzerinden gidin.
Size 100 watt Panel lazim. Monokristal de olsa polikristalde olsa ikiside 100 watt guc uretecek. Verim sizin birim isinimda ve birim alanda ureteceginiz gucun oranini veriyor.
Size onemli olan calisma ortamindaki sartlara en uygun panel hangisi? Ben antalyadayim. Monokristal secmezdim yazin o panelin çıkacağı maksimum sicaklik yuzunden.
Bu mono kristal günlük ürettiği toplam enerji de yine az mı poly kristal den yani satarken anlatilana göre mono kristal daha fazla enerji veriyor olması lazim185w 2 mono kristal panel de Max 135w veriyor.
2 polikristal lexron 165w paneller ise 155w veriyor.
Tavsiyem n11 de en çok satan ve en yüksek yıldızlı ürünü denemeniz. Tommatech de iyidir diye düşünüyorum. Ben monokristalin bir üstünlüğünü görmedim. Poly de dusunebilirsin.
Ayrıca 170-180 skalasindaki paneller daha kullanışlı ve bozulursa kaybın da az olur. Duruma göre paralel veya seri de yaparsin
Son düzenleme: