solar panellerden çoban lambası adıyla aydınlatma telefon şarj 12 voltla çalışan 9 inç tv çanak anten receiver çalıştıracak kapasıtede gunluk ihtıyacı 20 watt solar
Panel 12 volt 7 A kuru akuyle set olarak piyasaya verdım bırkaçtane uzun surelı gozumun onunde deneme şansım olmamıştı bu yaz evımın balkonuna koydum iki led lamba evde aydınlatmaya başladım bukadar basıt bir sistem elektrık faturasında çok buyuk oynama yaptı evde eşim ve ben aylık 90-110 tl arası elektrık faturası gelıyordu aydınlatma için kullandığım solar panel sayesınde bır örnek bu ay 49 tl geçen ay 55 tl gelmıştı bır ay daha denıyeceğım balkona guneşe gore yon çevırecek bir sistem yapacağım mekanık kısmını sıparış verdım ılk etapta guneşı %100 alması gereksız sadece sağa sola çevırecek aşağı yukarı bence gereksız bunun içinde 12 volt reduktorlu motor aldım mil çıkışına sonsuz vıda (gıdon vıda) takıp reduktor çıkış devrı 10 rpm buna dişlı takarsam 0.1-2 rpm ye duşecekkı guç motorun çıkışı 18 kğ onda bırıne duşurduğumde kaldıracağı yuk 180 kğ olur mantığıma gore buda herhangı olumsuzlukta ruzgar vs de panelı çok rahat çevırır duşuncesındeyım