Güneş Santrali Sistem bileşenleri hk.

Peki dostum ben şunu merak ettim
örneğin 400 kVA trafo olan bir tesise 1 mw lık GES kurulurken trafosu değişmesi gerekir mi ?
değişecekse kaç kVA trafo konulmalıdır.
Dağıtım şirketi ile nasıl bir yol izlenmelidir ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tabi ki değişecek. 1000 kVA trafo gerekir. Şebekeye bağlandığınız yerde sıkıntı olmaz. Zaten proje cizilmeden önce dağıtım şirketinden onay almanız gerekiyor.
 
Tabi ki değişecek. 1000 kVA trafo gerekir. Şebekeye bağlandığınız yerde sıkıntı olmaz. Zaten proje cizilmeden önce dağıtım şirketinden onay almanız gerekiyor.

Bu konuda biraz yeniyim tecrübem pek yok dostum
Peki buna bağlı olarak 400 kVA trafonun geldiği mevcut ADP içindeki malzemeler yine idari yapı ve üretim tesisi için kullanılırken.ADP'de baştan toplanması gerekir dimi ? 1000 kVA için TMŞ bara v.s.
 

1- 1250 isteyecekler,
2- Dağıtım merkezine de %60 ihtimalle otoprodüktör isteyecekler,
 
1000 kVA yeterli olacaktır kardeş. 3 tesis kendimiz yaptik. Otoproduktor isteyeceklerdir. Tesis ve dağıtım şirketi için 2 tan3 hücre koyarsanıZ. Dağıtım şirketi için plana otoproduktor koymanız yeterli. Tedaş da sıkıntı çıkarmıyor.
 
NVA 10P, loss of main rölesi diye geçiyor, bu piyasada biraz pahalı daha ucuzları da var, abb, schneider, fanox gibi markalarda da mevcut daha ucuz fiyatlara alınabilir, fonksiyonel olarak karşılaştırılınca hepsi aynı, bir marka onaylanınca herkes ondan alıyor, adamlarda geçirebildiklerine geçiriyorlar, dikkat edin fiyatlara alırken alternatiflerine bakın.
 

3 tesisi 1000 kWp DC ile mi yaptınız, yoksa 1000 kWe + 1200 kWp DC ile mi yaptınız buna göre değişir ne istedikleri
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…