G KODU YORUMLAYICI

gogtug

Üye
ben bu işe yeni girdim süreklide konu açıyorum ama asıl araştırpda bulamadığım konu şu g kodu yorumlayıcı yapabilirmiyiz yani mach3 programının yaptığını nası yaparız hangi programlama dili olur nası bi kontrol devresi olur yani o çıkan g kodlarını nası bi program okuyabilir bildiğim şu g kodları nokta kodu yani x de şu y de şu z de şu bunları nası bi program hangi yöntemle okur yardım ederseniz çok sevinirim...

offf sanırım bir tez ödevi daha...

tez ödevi proje ne derseniz diyin ama başım belada :D
aslında şöyle bi durum var olay mach3 e uyumlu basit bi devre mach3 ün kontrol edebileceği bi devre yani hiç kod yok aslında ama ben biraz abartaım dedim :)

tez ödev proje ıvır zıvır için ayrı bir başlık açılmalı bence

ben bu işe yeni girdim süreklide konu açıyorum ama asıl araştırpda bulamadığım konu şu g kodu yorumlayıcı yapabilirmiyiz yani mach3 programının yaptığını nası yaparız hangi programlama dili olur nası bi kontrol devresi olur yani o çıkan g kodlarını nası bi program okuyabilir bildiğim şu g kodları nokta kodu yani x de şu y de şu z de şu bunları nası bi program hangi yöntemle okur yardım ederseniz çok sevinirim...
Hangi dilleri biliyorsun?

Tez ödevi, proje ödevi olarak küçümsenecek bir konu değil bence.
Forumda bu tür konulara pek girilmiyor.

Doğru ama arkadaşın sorduğu şey tez ödevi olamayacak kadar ileri düzey programlama istiyor. c++ dilini yalayıp yutmuş olması gerekir.

Hangi dilleri biliyorsun?
C/C++ orta seviye dediğim matığı çözebilirsem yada kafamda bu olay şekil alırsa hangi dil işime yaratsa geliştirip öğrenirim zaman konusunda pek sıkıntım yok şuan önemli olan o olay hangi mantikla çalışıyor Onu anlsyabilirsem devami gelir diye dusunuyorim umarım anlatabilmisimdir.

Peki. Sana bir ipucu vereyim. 3 boyut dünyayı anlamaya çalışmakla başla. G-code'lar sana 3 boyutlu bir dünya verir. Yani g-code dosyasını parse edip onun 3 boyutlu karşılığını yaratmakla başlayabilirsin.

Komutları paralel ya da USB portundan sürücülere göndermek işin diğer boyutu.

Peki. Sana bir ipucu vereyim. 3 boyut dünyayı anlamaya çalışmakla başla. G-code'lar sana 3 boyutlu bir dünya verir. Yani g-code dosyasını parse edip onun 3 boyutlu karşılığını yaratmakla başlayabilirsin.

Komutları paralel ya da USB portundan sürücülere göndermek işin diğer boyutu.
Peki teşekkürederim mesajlarınız için

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Kullanıcılar
453,051
Son üye
teknik-adam

Yeni konular

Geri