gaz kaçak sernsörü

binox2008

Üye
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar dogalgaz kaçak sensörü yapabilirmiyiz pic ile ortamdaki LEL seviyesini ölçüp selonoid valfi kapatacak bir sistem yapmak mümkünmü?
 
Merhaba Arkadaşlar dogalgaz kaçak sensörü yapabilirmiyiz pic ile ortamdaki LEL seviyesini ölçüp selonoid valfi kapatacak bir sistem yapmak mümkünmü?
(LEL : Havadaki buhar yüzdesinin bir yangın veya patlama oluşturması için gerekli olan en alt seviyesidir.)

benim gördügüm piyasada satılan sensörler de mcu yok , sensörün duyarlılıgı opamp ile kuvvetlendirilip gaz hissedildiginde gaz yol üzerindeki valf gazı kesiyor............

bu sensör kullanılacak ortam farklı yapılarda olacagından (kapalı , yarı kapalı veya açık saha....) LEL seviyesinin tespitinde farklı kriterler kullanmak gerekebilir.

işin sonucunda insan hayatı var emniyeti elden bırakmamak gerekir.
 
evet mümkün.ben CO (MQ7 sensörü ile) seviyesini ppm cinsinden ölçüp bilgisayarda grafik çizdirmiştim ,yalnız gaz sensörünün dataseetinde ki grafiği yakalamak biraz zahmetli olur.sensör kaliteli değilse ölçümler sıkıntılı oluyor.senin projende grafik yok anladığım kadarıyla, sadece kaçak belirli seviyenin üzerindeyse kapansın gibi bir sitem gibi duruyor.
 
Anladığım kadarı ile lpg istasyonlarında kullanılan sistemler gibi, set edilebilir değerler arasında çalışan ve bu sonuçlara göre istediğiniz tepkileri vermesini sağlayabileceğiniz bir devre yapmak istiyorsunuz.
LPG için benzer ürünler geçmişte ürettik ve asıl sorunun elektronik tarafı değil, ex-proof kutu ve aksesuar imalatı olduğunu, daha doğrusu sertifikasyon aşaması olduğunu oldukça maliyetli bir tecrübe ile öğrendik. Projenizin aşamasını bilmediğim için, naçizane bu kısım sizlerin sorumluluğunda ise vurguladığım noktayı göz ardı etmeyiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,914
Mesajlar
921,647
Kullanıcılar
451,077
Son üye
vatan1

Yeni konular

Geri
Üst