GE Fanuc 90 Serisi PLC'ler Hakkında Yardım

telefon nuramaram **************** selim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
daha önce ge fanuc 90-30 serisi plc kullandım lm90 programı ile. seri porttan haberleşme yapabilmen için SNP soketi plc üzerinde olmalı ve bilgisayarında com port olmalı biraz daha detay verirsen yardımcı olurum. cpu modeli vb. gibi
 
90-30 larda iki türlü haberleşme sağlanabilir.birincisi besleme üzerinden rs422 standartı ikincisi ise communication kartı ile.ama bu kart tek yönlü çalışır programlama yapamazsınız.programlama yapmak için 232 - 422 converter lazım.plc ye versapro ile veya cimplicity ile bağlanabilirsiniz.snp protokolü kullanır.pil bitmesi durumlarına karşı flash memory e kopyalama yapma imkanı sunar.arıza loglaması yapabilir fault table tutar.güzel gelişmiş bir plc dir.sürekli kullanırım.90-30 larda rack tipi işlemci ve kart tipi işlemci modelleri mevcuttur.türkiyede distribütörü gsd sistemdir.sizdeki modeli yazarsanız daha detaylı anlatırım.
 
problemin devam ediyorsa numaram *************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
elimde fanuc 90-30 plc var cpu 360 bir dı,üç ai,bir do,bir ao mevcut slot kart üzerinde.ihtiyacınız olursa msj ya da tel no yazın.
 
arkadaşlar biraz geç oldu ama forumu etkin kullanamadıgımdan unutmultum bu konuyu arıza plc elektrik yemişti yani ya power suply den yada high speed kartından 220 almış. enkoder patlamış.(böylece örgü kablonun önemini de kavramış olduk).enkoderi değiştirdik.plc de cpu kartı üzerinde programlama anahtarı var ordan tekrar program yeniledik.sorun çözüldü.işin aslı bazı firmalara diyecegim şudur ki insanlar bişi danıştıklarında hemen ellerini avuçlamaya başlamaları.adamdaki yaklaşıma bak sakın ellemeyin bizim gelmemiz lazım.eksik olmayın potansiyel müşterinizide kaybettiniz.artık makineyi yeniden imal etmek zorunda kalsak bile sizle çalışmayız.(bahsettiğim firma forum dışındandır yanlış anlaşılmasın)
 
Son düzenleme:
slm arkadaslar
acil cozulmesi gereken bir sorunum var
ge fanuc series 90-30 cpu power ledi ve ok ledi yaniyor ama run ledi off durumda cpu stop olmus gibi nasil run moda gecirrim
uzerinde herhangi bir run off anahtari yok
run yapmak icin gerekli program kablo nedir acaba
acil bilgisi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,620
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst