Arkadaşlar ben forma yeni üye oldum, rüzgar enerjisi konularında 4-5yıldır ilgileniyorum. biz başladığımızda böyle formlar,paylaşımlar yoktu şimdi üretiçiler bağzı bilgileri saklasada paylaşımcı,gönlünü bilgisini açmış insanları okumak çok hoş. herkese başarılar diliyorum.bildiklerimi paylaşmak boynumun borcudur.
Bütün formu okudum,, şef arkadaşımız yükü sırtlanmış gücü yettiği kadar götürmeye çalışıyor,
Bir çok soru cevaplanmış. ben en son sorudan yardıma katılayım,DCmotor! piyasada bir çok motor mevcuttur türbin yapımı için bulacagınız motoru denemeden almak hayal kırıklığı yarata bilir, İdeali ne derseniz 120-130 devirde 13 v un üstüne cıkan motordur. çünkü normal kanat yapısı ile ülkemizin ortalama esen mevcut rüzgarlarında türbinde bu devri yakalamak kolaydır. (bütün motorlar rüzgarla döner ama 10 saatin 1 saati enerji üretir)
Step motor bulmak zordur, sıfır almak pahalıdır hurdadan bullunursa kullanmak uygun olur.reğüle bağlantı uçlarına göre göreceli olarak,100 devirden sonra üretime başlarlar ilgilenen olursa yazmaya devam ederiz kalın sağlıcakla