Gerilim Düşümü

Kompresörlerin tümü aynı baraya yani aynı trafoya bağlı. Talep durumuna göre kompresörler devreye giriyor. Ancak trafonun beslediği diğer yükler de mevcut. Kompresörler devreye girdikçe gerilim düşümü artmakta ve 5 kompresör birden devreye girdiğinde bazı kompresör motorları termik açtırıyor.

Motorlar yıldız üçgen çalışıyor ancak kalkış anında oluşan bir durum olduğunu düşünmüyorum. Normal çalışma durumunda yükler artınca gerçekleşiyor. Sanırım lokal şekilde kondansatör bağlarsam daha iyi çözüm olur gibi.

Hocam boşta trafo çıkış geriliminiz kaç volt geliyor? Kalkış ile ilgili değil sanırım, çünkü kablo kesitiniz kalkış akımında dahi %3 gerilim düşümü oluşturmuyor.
 
senin kbloda problem yok trafonun kademesini düşür sorun çözülür
 
senin kbloda problem yok trafonun kademesini düşür sorun çözülür

Ark, gerilim düşük dıyor, sız kademe düşür dıyorsunuz, şöylekı kademe düşürmekle gerılım yukselme yönünde ıse acıklık gtırrısek, ark da ona göre davranır.
 
Trafo çıkışında gerilimler 380 - 385 volt civarında. ancak yükün olduğu bölümdeki pano barasındaki gerilimler düşük. Bir uygulama yapıp sonucunu bildireceğim.
 
Ne alaka diyeceksiniz kontaktör kontaklarını da bir kontrol edin ; başımıza geldi kaç sefer yoksa bende inanmazdım hadi lennnnn derdim ......
 
Sn Instinct,
Yardımcı olabileceğini umarak ben de kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum...
1-Kompresörler devre dışı iken trafo çıkış geriliminiz 400 Voltun altıında ise, sorun sadece trafo kademesini değiştirmek olur.
2-Yıldız üçgen panonuza bakın, kontaktörler arası bağlantı kabloları(bazı pinti panocular tarafından) düşük seçilmişse, gerilim düşümüne ciddi etkilerde bulunur.Bizzat tecrübe ettim.
3-Yaptığınız Gerilim düşümü ve akım kontrolü hesapları ideal şartlar içindir (ortam sıcaklığı 20 C olmalıdır vs. ). Eğer kompresörlerin besleme kablo güzergahlarında sıcaklık 20 dereceden fazla ise, hesaplar çok ciddi değişir.
4-2 adet 185 lik kablo ile besliyorsunuz. Her iki kablonun da tamamen eşit olduğunu teyid eder misiniz. Bir kaç cm uzunluk farkı bile böylesi büyük güçlerde ciddi sıkıntılara yol açar.
5-Kompresörün giriş kısmı kadar çıkış kısmını da kontrol edin...Çıkış borular veya hortumlarındaki en ufak bir sıkışma, aşırı güç çekilmesine ve gerilimin düşmesine yol açar..Lütfen amonyak hatlarınızı tek tek kontrol edin..
6-Başka trafonuz varsa, mümkünse kompresör dışındaki yükleri başka bir besleme kaynağına taşıyın.
ve bizi mümkünse düzenli olarak bilgilendirin. Kolaylıklar dilerim
 
Rahatsız oduğunuz anlarda,OG deki gerilimler ne mertebede ?
 
Soruna nasıl çözüm buldunuz.trafonuz kaç kademeli ve kademe Nerede duruyor .
 

Forum istatistikleri

Konular
130,074
Mesajlar
932,818
Kullanıcılar
453,074
Son üye
accbeatz

Yeni konular

Geri
Üst