gerilim düşümünden dolayı ampul sönüyor

Izolasyon transformatorleri, zayif akim sistemlerinde , CCTV ve seslendirmede, ozellikle tibbi ekipmanlarda sikca kullanilmaktadir.
Karsilastigim izolasyon trafosu etiketlerinden birinde aynen soyle yaziyordu : (208-238)/220 volt.
Yer kaplamalari ve agir olmalari disinda hic bir sakincalari yoktur. Fakat iki fluerasan yakmak icin boyle bir cozum, maliyet acisindan cok makul olmayabilir ona katiliyorum.

Saygilarimla
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İzalasyon trafolarının bir kullanım alanı da elektriğe çarpılmayı bir nevi engelliyor. Örneğin izalasyon trafosu olmadığı zaman faza dokunursak üzerimizden toprağa akım geçtiğinde elektriğe çarpılıyoruz ama izalasyon trafosu kullanırsak faza dokunsak dahi izalasyon trafosunun nötr üne dokunmadığımız sürece akım devresini tamamlayamadığından elektriğe çarpılmayız
Konuyla ilgili olarak ta izalasyon trafosu kullansak dahi pek faydalı olmayacağını düşünüyorum etiketinde (208-238)/220 volt yazsa dahi burada 10 voltluk bir kazanç var gerilimin 10 volt düşmesi lambaların yanmasını engellemez diye düşünüyorum
Eğer fluoresan lambalar kesin olarak yanmıyorsa en uygunu galiba normal ampul kullanılması
 
sayın 1974 burdur köprü diyot ve ve kondansatörü neden 1000 v civarı seçiyoruz anlamadım. floresan lamba için sormuştum ben. nasıl oluyor açıklayabilirseniz sevinirim. değişik bir metot sunduğunuz için de teşekkür ederim
 
diyot ve kondansatör gerilimleri düşük olursa, sistemde balast bulunduğu için bilhassa gerilim kesilmelerinde ters emk meydana gelip diyot ve kondansatör delinebiliyor.
 
kondansatör olabilir fakat voltaj düşümü ne kadar süre oluyor kondansatörün boşalma zamanına göre uzunsa olmaz
 
220/220 izolasyon trafosu mantıklı değil primerde voltaj duşunce segonderdede aynı oranda duşecek burada en mantıklısı voltaj çok buyuk oranda duştuğu için floresanlar sonuyor enerjı tasarruflu ampul kullanılarak çozum bulunabılır enerjı tasarruflu ampullerde elektronik devre aracılığıyla voltaj DC ye donuşturulup tekrar AC ye donuşturuluyor arada diyot ve kondansator olduğu için voltaj dengelıdır dalgalanmadan etkılenmez
 
Sistemin prosesinden biraz bahsedermisin motor güçleri ne? aynı andamı devreye giriyorlar? direk mi yol veriyorsunuz? kablo kesitleriniz mi uygun değil? baştan dizayn iyiydi de sonra ilave yükler falan mı geldi? Öyle armatürlere kondansatör koymakla bu iş çözülmez. Bize ne kadar detaylı bilgi verirsen bizim vereceğimiz bilgilerde o denli sağlıklı ve faydalı olur sizin için.
 
arkadasim kondansator konusunda dusundugun sey gerilim dusumu oldugunda kondansatorun lamba uzerindan devreyi tamamlayarak gerilimi artirmasi olmali. fakat bunun icin yardimci elemanlara ihtiyacin olacak. direk bagladigin zaman surekli olarak bir dolma bosalma olayi gercekleseceginden bu defa gerilim artimi gibi bi olay meydana gelecektir. bana gore lambalarin blundugu hatti degistirmen en saglikli cozum olur. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,003
Mesajlar
922,408
Kullanıcılar
451,214
Son üye
Yalnız araba

Yeni konular

Geri
Üst