Gerilim düşmesi

Merhaba,
Kettle çalıştırdığım zaman lamba parlaklıkları çok çok az bir şey kısılıyor, kettle kapattığım zaman eski haline geri dönüyor.
Mutfaktaki bir prizden gerilimi ölçtüğümde 225V aldım. Lambanın bağlı olduğu buata bağlı olan prizden gerilim ölçtüğümde 217V alıyorum, kettle çalışınca 212V oluyor. (Lamba ve priz aynı buat, ayrı yapmamışlar.) (Diğer odadaki prizlerde de 225V aldım genelde ölçüm sırasında, sadece o buata bağlı prizden 217V aldım.) Bir de o buatta nedense 5 faz, 6 nötr var. Fazlalık nötrü çözemedim açıkçası.

Ek olarak, özellikle yağmurlu havalarda bütün odalarda lambalar çok sık olmamakla beraber ara sıra pırpır yapıyorlar.

İki durum da normal midir? Eğer değilse olası sorun sebepleri nelerdir, nereleri kontrol etmeliyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Evinize gelen ana hat kesiti mesafeden dolayı bir üst kesir seçilebilir.

Baglantı noktalarında gevşeme olmuş olabilir ama konu ile ilgili yeterince bilgi sahibi değilseniz lütfen bilen birini bularak sorunu çözün

Evinize gelen ana hat kesiti mesafeden dolayı bir üst kesir seçilebilir.

Baglantı noktalarında gevşeme olmuş olabilir ama konu ile ilgili yeterince bilgi sahibi değilseniz lütfen bilen birini bularak sorunu çözün
Belirtmeyi unutmuşum, kettle çalıştığında sadece mutfak lambalarında parlaklık azalması oluyor (çok minimal) diğer odalarda olmuyor, ve sadece o buattaki prizde 5-7V bir düşüş oluyor. O buatta bir gevşeklik olabilir mi acaba?

Belirtmeyi unutmuşum, kettle çalıştığında sadece mutfak lambalarında parlaklık azalması oluyor (çok minimal) diğer odalarda olmuyor, ve sadece o buattaki prizde 5-7V bir düşüş oluyor. O buatta bir gevşeklik olabilir mi acaba?
Kettle'ın devreye girdiğinde voltaj düşmesi normal durumdur. Ayrıca belirttiniz faz-nötr arası gerilim ölçüm sonucu işletme sınırları içerisinde normaldir.

Bir arkadaş yazacak mı diye bekledim ama yazan çıkmadı. Durum bariz nötr hattında kötü-gevşek temas ya da oksitlenme. 7000 wattlık canavarlar gerilimi sallayamıyor da kıçı kırık kettle mı yapacak.Yapmayın Allah aşkına.
Usta müdahalesi lazım. Son kullanıcı işi değil.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,046
Kullanıcılar
453,017
Son üye
cnturkmenoglu00

Yeni konular

Geri