Gerilim Dalgalanmalarında Klimanın Kendisini Korumaya Alması..

Merhabalar,
klimanızın markasaını bilmiyorum ancak işlerini yaptığımız işletmelerin bazılarında da gerilim dalgalanma sorunu olduğu halde klimanın kendini komple kapaması gibi bir sorun yaşamıyoruz.kontrol kartları üzerinde ki smps tip beslemeler 180VAC ye kadar çalışabiliyor,bazı işletmelerde sabit gerilim 200VAC ama sorun yaşamıyoruz.faz yönü değişmelerinde zaten faz koruma rolesi gerekli korumayı sağlıyor,böyle durumlarda ise dış ünite sussa bile iç ünite üzerindeki kontrol paneli ve klima çalışmaya devam eder.faz yönünde kendi kendine değişip düzelme olasılığı ise bence sıfırdır bu zamana kadar hiç yaşamadım.siz klimanızın güç ve kontrol kartı üzerinde bulunan kompanenetlerin plaketlerine baktırın büyük ihtimalle soğuk lehim olabilir,tuşlarda korozyon oluşabilir.tam marka ve model söylemiş olsaydınız en azından daha net fikir verebilirdim.

kolay gelsin
öncelikle teşekkür ederim. markası alarko 48000 Btu'luk salaon tipi klima.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba, ben klima arızacılığından anlamam ancak hazır klima ups odasındaysa klima beslemenizi ups ye baglasanız daha iyi olmaz mı? hem klimayı da korumus olursunuz.ups nın gucu kaldırırmı? onuda dusunmek lazım. kolay gelsin.
UPS sistemlerinde bildiğim kadarıyla klimalar mümkün mertebe UPS şebekesine bağlanmıyor. Ayrıca UPS'ler şebekenin geriliminde meydana gelen dalgalanmalarda belirli bir limite kadar çalışma özelliğine sahiptir. Markasına göre değişir. Mesela x marka UPS'in giriş gerilimi toleransı +-%10 iken başka bir UPS'in +-%20 olabilir. Dolayısıyla 380V+-%10 demek 342V-418V aralığında çalışabilir demektir..
 
Merhabalar,
kesinlikle voltaj dalgalanmasından etkilenmeyecek bir marka.Biliyorsunuz ki;bu marka demeyeceğim bu model 380VAC ile çalışan klimaların sadece kompresörleri 380VAC'dir.diğer kontrol elemanları fanları 220VAC'dir.sadece şunları kontrol edin.
1-klima kapandığında fazlar arasındaki voltaj(kontaktör girişinden)
2-faz koruma rolesindeki doğruluk uyarısı
3-ana karta gelen besleme voltajı
4-kontrol kartına gelen besleme voltajı
5-ana karttan çıkan start voltajları

muhtemelen autorestart fonksiyonu aktif değil.en kötü ihtimallede kontrol kartını besleyen faz ucunu değişin ki sırf o fazla alakalı bir sorun varsa bertaraf etmiş olun.

umarım faydalı olmuştur.

iyi çalışmalar
 
sağolun SEZERCAN bey. size de iyi çalışmalar..
 
arkadaslar ups ye kilima baglanmaz restart ozelligi olmayan klimada sistem odasina olmaz klima eski ise sistem odalarinda genelde kapanma elektirikten degildir ancak belli saatlerde elektirik degerlerini olcmen gerekiyor saat 23.00-07.00 arasi. de elektirigin en az kullanildigi saatlet veya mesai saati ici encok kullanildigi saatlerde 13,00-17,00.bu saatlerde % 15 i gecmemesi gerekiyor.diger arizalar iyi birklima ise kod olarak yazar kodu yazman gerekiyor marka. model ariza kodu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,857
Mesajlar
921,031
Kullanıcılar
450,963
Son üye
elektronik yaşam

Yeni konular

Geri
Üst