promete1
Üye
iyi çalışmalar İç tesisler yönetmeliğinde bu maddede yazıyor: "Madde 52 –BAĞLAMA AYGITLARI
iv) Prizler dağıtım kutusu olarak kullanılamaz." ancak burada dağıtımdan kasıt anahtar altı ve prizden prize paralel geçişmi mi bu konuda ne düşünüyorsunuz? birde bu arkadaş konuyu özetlemiş:
bu hususta görüşlerinizi duyma isterim saygılar.
iv) Prizler dağıtım kutusu olarak kullanılamaz." ancak burada dağıtımdan kasıt anahtar altı ve prizden prize paralel geçişmi mi bu konuda ne düşünüyorsunuz? birde bu arkadaş konuyu özetlemiş:
Prizden prize geçiş yapılmaz. Eğer 1.prizin yanına 2. bir prizi koyacak isen 1.prizi hangi buattan aldı isen 2.prizede o buattan ayrı bir kablo çekmen lazım. Teknik olarak sakıncasını sorar isen izah edeyim;
Sen eğer 3 tane yanyana olan priz grublarının 2. ve 3. olanını 1. prizin bağlantısından alır isen 2. ve 3. prizin akımlarıda 1. prizin bağlantı nokatsından geçecektir. Biraz mantıklı yaklaşınca bu durumun sakıncasını anlayabilirsin sanırım. Yani 1. prizin bağlantı noktası 3 kat daha fazla ısınacaktır, belkide yangın çıkacaktır. Ama sen bu prizleri buattan ayrı ayrı besler isen bu sorunun önüne geçmiş olursun.
Anladığını umuyorum...
bu hususta görüşlerinizi duyma isterim saygılar.