HİDROFOR Kontrol Sistemi

brk_dgn

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhaba sevgili arkadaşlar...

HİDROFORLAR ile ilgili Kontrol Sistemi eksikliğinin mevcut olduğunu düşünüyorum.
Ve böyle bir sistemi PLC v.b gibi sanayi kontrol sistemleri ile kontrol etmek biraz abartılı ve pahalı olur sanırım.

Hidroforsuz apartman çok az sayıda var ve bu sistemler genel olarak mekanik veya yarı otomatik kontrol edilmekte. Bunu benden daha iyi bilen hidrofor tamir hizmeti veren arkadaşlar vardır. Mekanik olan bu sistemler su tasarruf zamanı ve benzeri herhangibir programlama girdisine sahip değillerdir.

HIDROFOR KONTROL sistemlerini akıllı hale getirilebilir.
Örnek: Maksimum ve Minimum su sarfiyat zamanlarını bilip buna göre HIDROFOR sistemini çalıştıracak, basıncı sürekli takip ederek istenilen seviyede tutacak ve oluşabilecek bütün sorunları kayıt ederk teknik servisin hızlı ve kolay sorun tesbitinin yapılması.

HIDROFOR Bakım-tamir ve servisini yapan ARKADAŞLAR eğer bu başlık altında HIDROFOR KONTROL SISTEMI nasıl olmalı, kullanım kolaylığı, eklenebilecek özellikler v.b. gibi görüşlerinizi paylaşır iseniz herkesin kullanabileceği verim alableceği bir KONTROL SİSTEMİNİN yapımı gercekleştirebiliriz.

(AÇIKLAMA:KONTROL SİSTEMİ NEDİR? Kontrol sistemi olarak tabir ettiğim, kullanıcı tarafından girilecek verilerin alınacağı ve bu veriler ışığında mevcut bulunan HIDROFOR ekipmanlarını (Pompalar, hız kontroller, basınç sensörü v.b.) gözlem ve kontrolünü sağlıyabilecek ELEKTRONİK DEVRE)

İlginiz için teşekkür ederim...
 
plc sistemiyle yapmak pahalıya mal olur bence mekanik olanlar dayanıklı ve kullanışlı bence
ayrıca bu son zamanlarda çıkan elektronik hidromatlar var bir çok müşterime bu elektronik hidromattan taktım hiç birinden sorun yaşamadım çok memnunlar hem yerde kaplamıyor estetik bir görüntüsüde var
 
Hidromat - Manometreli
Hidromat üniteleri, pompaların basma ağzına takılarak denge tankı, basıç şalteri vs. olmadan pompayı hidrofor haline getirirler. Hidromat gövdesinin altında dahili çekvalf bulunmaktadır. Kuru çalışmaya karşı korumalı olduğundan depo olmadan şebekeye direkt bağlanabilir.

Sessiz ve montajı kolaydır. Bakım ve ayar gerektirmez. Suda koku yapmayan hijyenik tiptedir. Cihaz üzerinde 3 adet işletme ledi bulunmaktadır.

İRKA hidromatların çalıştırma basıncı ayarlanabilir özelliktedir (1,5 - 3,0 bar aralığında). İRKA hidromatlar susuz çalışma durumunda otomatik olarak durur, su geldiğinde resetleme gerektirmeden kendiliğinden çalışmaya devam eder.

İRKA hidromatlar manometre, priz tarafında 1 metre fişli 3x1 mm2 kablosu ve motor tarafında 0,5 metre 3x1 mm2 kablosu ile birlikte teslim edilmektedir.

resimdeki hidromatın

Teknik Özellikleri:
Koruma Seviyesi : IP 65
Gerilim : 220 V
Maksimum Akım : 10 A
Giriş - Çıkış : 1"
Maks. İşletme Basıncı : 10 Bar
Maksimum Akışkan Sıcaklığı : 60°C
Manometre : Ø40 - 0/10 Bar


aşağıdaki adreste de basınç şalterleri ve hidroforlar hakkında bilgi alabilirsin
Basınç Şalterleri
 

Ekli dosyalar

  • hİdromat.jpg
    hİdromat.jpg
    21.7 KB · Görüntüleme: 72
Peki bu Hidromat lar oransal olarak kontrol sağlıyabiliyorlarmı.
Yani istenildiği kadar enerji tüketimi ile istenlen basıncı üretmek bölece gereksiz olan enerji sarfiyatını ve basınc farkını önleyerek tesisatıda zorlamamak.

Bu gibi kullandığınız hidrofor kontrol mekanizmalarında size göre eksik taraflar mevcutmu. Yani buda olsa veya şöle çalışan bir sistem olsa tam bu sektöre göre olur diyebileceğiniz birşeyler veya tavsiyeler mevcutmu ?
 
alarko teknik servisinde çalışıyorum firmamızın Soft Starter,hız konvertörü ile yol alan sessiz,yüksek verimli, hidraforları var yeteri kadar modern, ve pratik.
 
Evet bu ürünleri biliyorum ALARKO nun ALDF serisi ürünleri...
Hidrofor sektöründe pompa ve buna benzer mekanik aksaamları yapan firmalar Türkiye piyasasında oldukça mevcut. Bunların başındada ALARKO geliyor ve bu firmanın gecmişine baktığımızda böyle bir ürünü yapması oldukça doğal ve gerekliydi.

Peki diğer firmalar Türkiyede hizmet veren yerli yabancı firmalar bu gibi ürünlere sahiplermi?

Aradıklarında bulabiliyorlarmı. En basitinden bir binaya hidrofor takılacak veya yenilenecek, teknik servis hizmeti veren bir firma istediği çeşit motor ve mekanizma kullanabilir.
Peki bunları kontrol edebilecek bir ELEKTRONİK KONTROL SİSTEMİ alıp takabilirmi?
 
arkadaşlar açıklamalarınız için teşekkürler ancak reklamdan öte birşey içermiyor bunların dışında neler yapabiliriz onları konuşalım.
örneğin basınç sensörünü hız kontrol cihazı flow switch veya diğer elemanlar neler olmalı mevcut siteme nasıl entegre edebiliriz bunalardan bahsetmek gerekir diye düşünüyorum. nedersiniz.
 
Mevcut olan sistemleri nasil sağlıklı kontrol edebiliriz ana tema bu....
Bundan yola çıkarak alfa teknik kardeşimizinde söylediği gibi mevcut mekanik çözümler değil asıl sistemi (Basınç sensörü,Hız Kontrollür v.b) akıllı bir şekilde kontrol edebilmektir, böylece sistemlerde enerji ve su tasarrufu gibi önemlik konulardan bahsedebiliriz....
Hidrofor sistemi kurarn veya teknik servisini veren arkadaşlar yaşadıkları sorunları veya böyle bir alet olsa bu sistemler daha sağlıklı olur gibi önerilerini yazarsa çok seviniriz...
 
arkadaşlar merhaba,hidroforlarda ihtiyaca göre su basılması için mutlaka hız kontrolü gereklidir.hız kontrollü bir hidroforda mutlaka basınç transmitteri olmalıdır,bu işlem için illaki bir plc sistemine gerek duyulmamaktadır.harici frekans kontrollü pompalarda tek ve çift pompalı hidroforlarda direk f.c ye bağlanarak gerekli set ayarları burdan yapılbilir.eşit yaşlanma yapılabilir.ayrıca birde dahili f.c li pompalarda mevcuttur.fakat konutlarda kullanılan hidroforlarda hız kontrolü pahalı bir seçim olduğu için ülkemizde tercih edilmemektedir.bina sakinleri hidrofor almak istediklerinde kalite ve sisteme önem vermezler ucuz bir pompa olsunda nasıl olursa olsun.genellikle bu böyledir.
 
hidromat diye bahsettiğiniz sey bir genleşme tankının sağladıgı yastıklamayı yapamadıgını düşünüyorum . hidrofor otomatiğe geçtiğinde hidromat takılıyken, (sukullanılıyorken) genleşme tankına göre daha kısa sürede basınç düser . hidrofor normalde calısması gerekenden cok çalısır, bu nedenle hidrofor konrolunde normal genleşme tankı ve basınç şalteri en iyi yöntemdir. fakat tam otomatik kontol için hız kontrol ve basınç sensörü en iyi yöntemdir ama maliyeti pahalıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,710
Mesajlar
929,159
Kullanıcılar
452,415
Son üye
SERDAR KAÇR

Yeni konular

Geri
Üst